Barcelona'da Koeman dönemi sona erdi. Yerine Xavi mi gelecek?

Barcelona'da Koeman dönemi sona erdi. Yerine Xavi mi gelecek?

Barcelona, Rayo Vallecano karşısında aldığı 1-0'lık mağlubiyetin ardından teknik direktör Ronald Koeman ile yollarını ayırdı. Barcelona'da Koeman'ın yerine geçecek ismin ise Xavi olduğu kulislerde konuşulmaya başladı.

La Liga'da dün akşam oynanan Rayo Vallecano - Barcelona maçını, Barcelona'nın 1-0 kaybetmesiyle birlikte Ronald Koeman'ın görevi de sona ermiş oldu.

Ronald Koeman'ın perşembe günü kulüp tesislerinde takıma veda edeceği belirtilen açıklamada, Hollandalı teknik adama yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür edildi ve gelecek kariyerinde başarı dilendi.

''Tek eksiğimiz goldü.''

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollandalı teknik direktör, ''Rakibimizden daha fazla pozisyon yakaladık. Oyunda onlardan aşağı kalır bir yanımız yoktu. Tek eksiğimiz goldü. Diğer takımların Vallecano'ya karşı bizim kadar şans bulabildiğini düşünmüyorum. Sonuç adaletsiz oldu. Barcelona'daki geleceğimin tehlikede olup olmadığını bilmiyorum.'' demişti.

Xavi iddiası.

İspanyol basınında, Barcelona'nın efsane oyuncularından olan Xavi'nin takımın başına geçme ihtimali en yüksek isimlerden biri olarak görülüyor. Geçtiğimiz haftalarda Barcelona hakkında açıklamalarda bulunan Xavi Hernandez, ''Geleceğin beni nereye götüreceğini şimdiden kestirmek kolay değil. Her olasılığa açığım ve neler olacağını göreceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Ronald Koeman'ın Barcelona kariyeri.

Barcelona'da yaklaşık 15 ay görev yapan Koeman, toplamda 67 maça takımın başında çıkarak 39 galibiyet, 16 mağlubiyet ve 12 beraberlik aldı. Koeman, Barcelona ile geçen sezon Kral Kupası'nı kazandı. Bu sezon ise Barcelona, La Liga'da 15 puanla 9. sırada ve bu sezon şimdiye kadar oynadığı 10 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.