Bedava Maç Yayını Yapan ve İzleyenlere Kötü Haber! Hapis Cezası Verilecek...

Bedava Maç Yayını Yapan ve İzleyenlere Kötü Haber! Hapis Cezası Verilecek...

Korsan maç yayıncılığının önüne geçebilmek için aylardır çalışmalar yapılıyor. Bu bağlamda TFF'ye korsan yayınları 10 dakikada durdurma yetkisi verildi. Ayrıca bu tür yayınları yapanlara hapis cezası verilecek.

Türkiye'nin haberine göre, AKP’nin korsan maç yayınlarının kısa bir süre içinde durdurulması için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yetki veren kanun teklifi, Meclis Sanayi Komisyonunda kabul edildi. Teklifin görüşmelerinde, futbol karşılaşmalarının yüzde 88’inin kaçak yollardan izlendiği bilgisi verildi.
Kanun dışı yayınların önüne geçmek ve müeyyide sürecini hızlandırmak için TFF’ye yetki verildi. Böylece cezai işlem (önleme) günler değil de dakikalar içinde çözüme kavuşturulacak. Federasyon, korsan yayınları 10 dakikada kapattırabilecek.

HAPİS CEZASI VAR

Peki yeni kanuna göre sistem nasıl işleyecek? Önce Türkiye’deki maç yayınının internet alanında hukuka aykırı sunulduğu tespit edilecek. TFF, ihlalin gerçekleştiği yayın, kısım, bölüm ile alakalı olarak (URL ve benzeri şekilde) erişimin engellenmesine karar verecek.

Yurt dışındaki maçların hukuka aykırı şekilde yayını için de yayın hakkı sahibinin talebi üzerine bu hüküm uygulaması yapılacak. Ayrıca bu tür yayınları yapanlar, şifre kırıcı ürün ve araçların ticaretini, reklamını yapanlara altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.