Düzenli Egzersiz Yapmanın İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

Düzenli Egzersiz Yapmanın İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

Düzenli egzersiz yapmanın faydalarından biri, vücudunuzdaki kan akışını arttırmaktır. Bunun nedeni, egzersizin kan damarlarınızın esnekliğini geliştirmesi ve daha fazla miktarda kanın içlerinden akmasına izin vermesidir.

Kalp atış hızınızı artırmanın, kas tonusunu iyileştirmenin ve dayanıklılık geliştirmenin birçok yolu vardır. Yüzebilir, bisiklete binebilir, koşabilir, dans dersi alabilir veya kaya tırmanışı yapabilirsiniz. İşin püf noktası, yapmaktan keyif aldığınız veya sizin için kolay olan birini bulmaktır, böylece güçlendikçe ve kendinize güveniniz arttıkça egzersiz rutininizi kademeli olarak oluşturabilirsiniz. Zamanınızı en verimli şekilde kullanmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış yüksek yoğunluklu interval antrenman (HIIT) veya Tabata gibi bir egzersiz dersi de alabilirsiniz. Bu nedenle, zamanınız kısıtlıysa ve bir günde yalnızca kısa bir süre egzersiz yapabiliyorsanız, egzersizinizden en iyi şekilde yararlanmak için tüm çabalarınızı tek bir aktivite üzerinde yoğunlaştırabilirsiniz.

Ağırlıklarla antrenman yapıyorsanız, çok erken kaldırmanın ilerlemenizi yavaşlatacağını unutmayın. Serbest ağırlık veya ağırlık makinesi kullanarak her kas grubunu çalıştırmaya çalışırsanız, kendinizi aşırı kullanım yaralanmaları ve tükenmişlik için hazırlarsınız. Bu yüzden fitness planlarım, dambıl ile devre antrenmanı tarzı antrenmanları içeriyor. Uygun formu korurken ve kaldırılan ağırlık miktarını kontrol ederken belirli vücut bölümlerine odaklanmanıza izin verirler. Örneğin, yeni planda her biri beş ila yedi vücut parçası için 12 ila 15 farklı egzersiz yapacaksınız. Bu, kaslarınızın her şekilde vurulacağı anlamına gelir. Her seansta tam vücut masajı yaptırmak gibi ama evden çıkmadan! Daha fazla çeşitlilik istiyorsanız, bu vücut ağırlığı egzersizlerini deneyin. Bir egzersiz rutininin bir diğer önemli yararı, ruh halinizi artırabilmesi ve stresi azaltabilmesidir. Egzersiz, doğal olarak, refah duygunuzu geliştiren hormonlar olan endorfinleri serbest bırakır. Bu nedenle, bunalmış veya stresli hissediyorsanız, endişenizi azaltmaya yardımcı olup olmadığını görmek için günde en az 30 dakika egzersiz yapmayı deneyin. Size çok ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi verecek ve yüzünüze bir gülümseme yerleştirecek!

egzersiz-yapmak.jpg

Ayrıca, her vücudun farklı olduğunu unutmayın. Bu nedenle, amacınız kilo vermek ve sıkılaşmaksa, gördüğünüz değişikliklerin antrenmandan mı yoksa diğer yaşam tarzı faktörlerinden mi kaynaklandığını anlamanıza yardımcı olması için öncesi ve sonrası fotoğrafları çekin. Vücut kompozisyonunuzda önemli değişiklikler görürseniz, egzersiz yaparken ilerleme kaydettiğinizden emin olabilirsiniz, ancak egzersize başladıktan sonra vücut ağırlığınızın yaklaşık olarak aynı kaldığını fark ederseniz, bu, birleştiğinde kas kazanımının bir işareti olabilir. yağ kaybı ile.

Her şeyden önce, vücudunuzu dinlemeyi unutmayın. Ne zaman yavaşlamanız gerektiğini veya ne zaman daha fazla zorlamanız gerektiğini size söyleyecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.