Fenerbahçeli eski yönetici Mahmut Uslu: Biz olsak Vitor Pereira'yı kovardık!

Fenerbahçeli eski yönetici Mahmut Uslu: Biz olsak Vitor Pereira'yı kovardık!

Fenerbahçe eski asbaşkanı ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, Spor Arena'dan Uğur Yapıcı'ya önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin eski asbaşkanı ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, Spor Arena'dan Uğur Yapıcı'ya konuşarak başta Vitor Pereira olmak üzere birçok konuya değindi.

 

''Şu ana kadar hiç konuşmak istememiştik ama...''

Fenerbahçe'nin mevcut durumuna da değinen Mahmut Uslu, ''Şu ana kadar hiç konuşmak istememiştik çünkü bıraktığımız Fenerbahçe ile şimdiki Fenerbahçe arasında çok büyük farklar var. Fenerbahçe özellikle sportif anlamda kadın basketbol ve kadın voleybol dışındaki birçok branşta iyi neticeler almadı, bu duruma üzülüyorum. Ayrıca kulüpte manevi olarak çok büyük değişiklikler olduğunu hissediyorum.'' dedi.

''Fenerbahçe'yi Kadıköy'de böyle görmek üzücü.''

Bizim dönemimizde de Kadıköy’de maçlar kaybedildi ama şampiyon olmak istiyorsanız evinizde maç kaybetmeyeceksiniz. Özellikle de Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor gibi önemli rakiplerimize Kadıköy’de kaybetmek insanı üzüyor.

''Vitor Pereira geldiği gün dönecekti.''

Vitor Pereira’nın yeniden gelişini hiç olumlu karşılamadım. Pereira’nın kendisi de biliyor, biz onu tanımıyorduk. Terraneo getirmişti. Pereira daha geldiği ilk gün geri dönecekti ama devam etti. Kalite oyuncularla problemi olan birisi ve ben hoş karşılamadım. Kimse kimseyi aldatmasın, Fenerbahçe’de belirli seviyede çok oyuncu var ama Mesul Özil gibi çok kaliteli oyuncu yok.

''Son senelere baktığımda ümidim yok ama...''

İnsanlar, “Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon!” diye bağırıyor, biz buna inanıyoruz. Son üç seneye bakıldığında çok ümidim yok ama Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istiyorum. 3.5 yaşındaki torunumun Fenerbahçeli olmasını istiyorum ama galibiyet almazsanız ve başarılı olmazsanız çocuklar çok çabuk uzaklaşır.

Fenerbahçe taraftarı kulübüne sahip çıkarsa ve bizim yönetimimize yapılanlar yapılmazsa şampiyon olma şansımız yine yüksek. Şunu görmek lazım, Ali Koç geldi ve 2. başkan olarak aldığı insanlar, içerden ihanet edermiş gibi “621 milyon Euro borç var yalan söylüyorlar” dedi. Bizim söylediklerimiz dışında bir borcumuz yoktu. bununla ilgili yazılı açıklama yaptık. Fenerbahçeliler Burhan Karaçam’a mı inanacak yoksa Mahmut Uslu’ya mı!

''Biz olsaydık Caner Erkin ve Gökhan Gönül Fenerbahçe'ye dönemezdi.''

Aziz Yıldırım ve yönetimi görevde olsaydı sağ bek (Gökhan Gönül) Fenerbahçe’ye gelemezdi. Öbürü de (Caner Erkin) özellikle Beşiktaş maçında Fenerbahçe’ye yanlışlar yaptı. O yüzden biz olsaydık ikisi de bu kulübe dönemezdi.

''Ali Koç'a yalvardım.''

2011’de 3 Temmuz faciasını yaşayan bir kulübüz. Başka kulüpler olsa ayakta bile kalamazdı. Ondan sonraki yönetimde ne Ali Koç vardı ne de Nihat Özdemir. Ömer Temelli’nin evinde Ali Koç’a bizzat yalvardım, “Gel ikinci başkan ol, sonra da sen başkan olursun.” dedim. Biz 150 Milyon Euro para koymayı düşündük çünkü kulübün dönemeyeceğini hissettik. Şimdi ise kolay, Bankalar Birliği ile anlaşma yaptılar ve paraları çekip kullanıyorlar.


''Terraneo ve Vitor Pereira üçkağıtçılık yaptı.''

Kendimi işlere fazla kaptırmışım. Fenerbahçe’ye hem ben hem de arkadaşlarım hayatını verdi. Fenerbahçe boşuna bu günlere gelmedi. Vitor Pereira, "Kulüpte herhangi biri Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ni kazanacak seviyede olduğunu düşünmemeli. Biz bu turnuvayı kazanacak seviyede değiliz” dedi. Biz olsaydık Pereira’yı bu sözlerden sonra atardık! Demek ki Fenerbahçe’yi o gözle görüyorlar, Fenerbahçe büyük kulüptür. Pereira ilk geldiğinde Terraneo ile birlikte üçkağıt yapmaya çalıştı. Ayrıca yönetim olarak Emre Belözoğlu’nun kalmasını istemiştik. Vitor Pereira önce onay verdi sonra kıvırdı. Emre Belözoğlu kalsaydı şampiyonduk. Emre’nin gidişinde hem Terraneo hem de Pereira’nın günahı var.


''Aziz Yıldırım aday olmayı düşünmüyor.''

Aziz Yıldırım’ın adaylığı düşünmediğini çok iyi biliyorum ama onun adına yorum yapamam. Ali Koç’un kendisine kumpas yaptığımızı söylediği iddialara gülüyoruz. Ali Koç hayali düşman yaratmasın. İşlerini konsantre olup F.Bahçe’yi şampiyon yapsın. Gerçekten bir düşman varsa söylesinler biz yok ederiz. Biz Fenerbahçeliyiz ve başka bir şey tanımayız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.