Trabzonsporlu yıldız Hamsik: Liderliğin tadını çıkarıyoruz

Trabzonsporlu yıldız Hamsik: Liderliğin tadını çıkarıyoruz

Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Marek Hamsik, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor'un Slovak yıldızı Marek Hamsik, lider olmaktan hem mutlu hem de gururlu olduklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti, "Zirvede kalmanın kolay olmayacağını biliyoruz, bunun zor olacağının farkındayız. Biz de bu yolda çalışmalara devam ediyoruz." dedi.

Hamsik, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Hamsik, lider olmaktan hem mutlu hem de gururlu olduklarını belirterek, "Tabii ki tepede kalmanın kolay olmayacağının, zor olacağının farkındayız. Bu yönde çalışmalara devam ediyoruz. Burada işime odaklanmış durumdayım. Hayatımın tadını çıkarmaya ve işimi tamamen iyi derecede yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Uğurcan Çakır'ın harika bir kaptan olduğunu söyleyen Hamsik, "Burada yetişmiş ve buranın yetiştirdiği en önemli oyunculardan biri. Onunla aynı takımda olmaktan dolayı mutluyuz. Takımımızda tecrübeli futbolcular da var. Hep birlikte birimize yardım ederek işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

''Hayatıma dikkat ediyorum.''

Hamsik, 34 yaşında olmasına rağmen çalışma temposunun yüksekliğiyle ilgili soruya ise, "Aslında profesyonel futbol kariyerine baktığınızda daha farklı süreç görüyorsunuz. Sahada geçireceğiniz 1 saatlik idman süresi sizin fit kalmanız ya da kendinize bakmanız için yeterli bir süreç değil. Antrenman ile birlikte yediklerinize, içtiklerinize, uykunuza yani hayatınızın tamamına dikkat etmeniz gerekiyor. Ben de yaşımı düşündükçe bunlara dikkat ederek bu şekilde yaşamaya çalışıyorum." dedi.

Birçok oyuncunun Çin'i son durak olarak görmesi ancak kendisinin daha sonra Avrupa'ya dönmesine ilişkin konuşan Marek Hamsik, "Belki benim aklımda olan oydu. Çin, çoğu insanın son durak olarak gördüğü bir yer. Ben de Çin'deki kontratımı erkenden sonlandırdım. Tekrar üst seviyede oynamaya devam etmek istedim. Türkiye’de büyük bir takımın formasını giyiyorum. Bu formayla şampiyonluk mücadelesi veriyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Slovak oyuncu, takımdaki genç oyunculara rol model olması, Berat ve Abdülkadir Ömür'ün de kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili olarak şunları söyledi,

"Takım arkadaşlarınız sizden böyle güzel sözlerle bahsedince elbette mutlu oluyorsunuz. Ben de arkadaşlarımdan bu sözleri duyunca mutlu oluyorum. Berat ile konuşmalarımızda böyle devam ettiği sürece milli takıma gidebileceğini söylemiştim ve milli takıma seçildi. Berat için çok büyük bir adım oldu. Abdülkadir Ömür bence Türkiye’nin en büyük yeteneklerinden biri. Ne kadar yetenekli olduğunu herkes görüyor. Son maçta bizim için kilit oyuncu rolündeydi, o da bize son maçta yardımcı oldu." dedi.

''Göztepe maçında sahada olmayı istiyorum.''

Sakatlığı yeni atlatmasına karşın Göztepe maçında sahada olmayı istediğini vurgulayan Hamsik, "Hocamla yaptığım çok özel bir konuşma değildi. Hocayla sürekli olarak yaptığımız konuşmalardan biriydi. Tabii ben de her oyuncu gibi kulübede oturmak yerine ilk 11’de oynamayı tercih ettiğimi söylemiştim. Bunu herkes ister." şeklinde konuştu.

Hamsik, daha önce İtalya'da forma giydiği Napoli'nin şu an namağlup lider olmasıyla ilgili, "İki takım da şu an lider. Umuyorum şu anda böyle bitirecekler. Sezon sonunda böyle biterse aynı anda iki partiyle ben de bunu kutlamış olacağım." ifadelerini kullandı.

''Liderliğin keyfini sürüyoruz.''

Trabzonsporlu taraftarlara da mesaj gönderen Marek Hamsik, "Tüm şehrin hayalinin şampiyonluk olduğunu biliyoruz ve beklentilerinin çok yüksek olduğunun farkındayım. Şu an sadece 10 maç tamamlandı. Ligin tamamında namağlup gitmek kolay olmayacak. Mutlaka bu takımın berabere kalacağı ya da kaybedeceği maçlar olabilecektir. Benim taraftarlardan beklentim, kötü gittiğinde, istemediğimiz şekilde kaybettiğimiz maçlardan sonra onlardan yine bu desteği bekliyoruz. Lideriz şu an ve ilk sırada olmanın tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Önemli olan işin sonunda zirvede kalabilmek fakat şu anda liderliğin keyfine varıyoruz." açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.