Yenilenen MHK'nin listesinde kimler var? Ferhat Gündoğdu kimdir?

Yenilenen MHK'nin listesinde kimler var? Ferhat Gündoğdu kimdir?

Tartışmalı geçen hakem performanslarıyla beraber haftalar sonunda istifa eden MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın yerine Ferhat Gündoğdu getirilmişti. Peki ya yenilenen MHK'nin listesinde kimler var? Eski hakem Deniz Çoban kaleme aldı...

Fanatik Gazetesi yazarı ve eski hakem Deniz Çoban, yenilenen MHK'yi kaleme aldı.

Ferhat Gündoğdu kimdir?

Kara harp okulu mezunu eski bir asker. Albay emeklisi. Doktora sahibi. Şu an Türk Eğitim Derneği şirketinde planlama müdürü olarak görev yapıyor. 1 yıl gibi kısa bir süre Süper Lig hakemliği yaptı. Dört ay süreyle görevde kalan Sabri Çelik kurulunun da üyesiydi. Serdar Tatlı’nın istifasından önce Metin Tokat’ın yerine kurula atanmış, sadece 36 saat görev yapabilmişti. Tatlı istifası ardından oluşan kurula sürpriz şekilde başkan olarak atandı.

Yeni MHK'da kimler var?

Yunus Yıldırım: Eski FIFA hakemi. Kurulun en kariyerli üyesi. Şu an Manisa’da Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyor. Daha önce Zekeriya Alp komitesinde de görev yapmıştı. Görev yaptığı hakemlik yıllarında penaltı çalmamasıyla ünlenmişti.

Kamil Abitoğlu: 52 yaşında. Hakemliği 2015 yılında bıraktı. 3. kez MHK üyesi olarak görev yapacak. Daha önce Sabri Çelik ve kısa zaman önce istifa eden Serdar Tatlı komitelerinde de görev yaptı. Kurul üyeleri arasında Yunus Yıldırım’ın ardından gelen hakemlik tecrübesi en yüksek, Süper Lig’de en fazla düdük çalmış üye.

Hakan Sivriselvi: Süper Lig hakemliği yapan Hakan Sivriselvi, 2007-2008 sezonu sonunda hakemliği bırakmıştı. Daha önce 4 ay görev yapan Sabri Çelik komitesinde görev yapmıştı. Süper Lig Gözlemcisi olarak TFF de görev yapıyordu.

Nihat Mızrak: Eski Süper Lig yardımcı hakemlerinden olan Mızrak, genç ve dinamik bir isim. Diyarbakır bölgesinden. Ocak 2004’te oynanan Cem Papila’nın 5 kırmızı kart gösterdiği Samsunspor- Beşiktaş maçının yardımcı hakemiydi.

Hikmet Öksüzoğlu: 68 yaşında. Eski bir profesyonel futbolcu. Futbolculuğundan sonra başladığı hakemliği 1998 yılında bıraktı. İki kitap yazmış, emekli bir Fizik öğretmeni. Serdar Tatlı Kurulunda da üyeydi. 5.kez MHK’de görev yapacak.

Ahmet Şahin: Zekeriya Alp komitesinde de üye olarak görev yapmıştı. İş adamı olan Şahin, İstanbul bölgesinden.

Serdar Çakıroğlu: Eski FIFA yardımcı hakemi. Albay Emeklisi. Aynı zamanda veteriner hekim. Doktora sahibi. Askerlik sonrası Hukuk Fakültesini tamamladı. Şu an kendine ait avukatlık ofisi var.

Sebahattin Şahin: 1994-1995 yılında yönettiği Gaziantepspor- Denizlispor maçı kural hatası yaptığı gerekçesiyle tekrar edilmişti. Çok uzun yıllardır İzmir bölgesi Süper Lig gözlemcisi olarak görev yapıyor. Aynı zamanda son 10 yılda tüm MHK’lerin eğitim kadrosunda yer alıyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.