Amazon Appstore, küçük işletmeler için gelir kesintisini azaltıyor

Amazon Appstore, küçük işletmeler için gelir kesintisini azaltıyor

Amazon Appstore'dan yeni bir hamle daha gerçekleşti. Amazon Appstore Küçük İşletme Hızlandırıcı Programı devreye giriyor. İşte detaylar..

Geliştirici ve uygulama mağazası kesintileri uzun zamandır var ve bazı muhalefet sesleri olsa da mevcut 70/30 ayrımı, uygulama mağazası yaşamının bir gerçeği olarak aşağı yukarı kabul edildi. Epic Games, bu sistemi mikroskop altına almak ve sonunda geliştiriciler için faydalı değişikliklere yol açan bir olaylar zincirini başlatmak için hamlede bulundu. Apple ve Google değişiklikleri duyurduktan sonra Amazon, geliştiricilere bazı AWS kredilerinin yanı sıra gelirlerinin daha büyük bir kısmını veren Amazon Appstore Small Business Accelerator Programını takip ediyor. 

Amazon'un ekosisteminin derinliklerine inmedikçe, Android uygulamaları için kendi Appstore'unun da olduğunun farkında olmayabilirsiniz. Ve herhangi bir uygulama mağazasında olduğu gibi, geliştiricilerin Fire tabletlerinden kazandığı paradan bir kesinti alır. Geçmişte Amazon, aynı 70/30 kesimle oynadı ve geliştiricilere kârın %70'ini verirken %30'unu kendisine ayırdı. Şimdi, daha küçük işletmelere diğer uygulama mağazalarının sunduğundan daha fazlasını veren bir düzenlemede işleri biraz sarsacak. 

Önceden, Amazon, bölünmeyi 70/30'dan 80/20'ye değiştirecek, yani gelirin yalnızca %20'sini alacaktır. Bu, Apple ve Google'ın gelecek ay uygulayacağından daha iyi görünmüyor. Her ikisi de yılda 1 milyon dolardan az kazanan geliştiriciler için veya Google'ın durumunda, ilk 1 milyon dolarlık gelir için yalnızca %15 kesinti almaya başlayacak. 

Ancak Amazon, bu gelirin %10'una eşdeğer bir AWS promosyon kredisi de veriyor. Bu, pratikte geliştiricilerin, ilk etapta AWS'ye gerçekten çok fazla harcadıklarını varsayarak, gelirin %90'ına eşdeğer bir gelir elde edecekleri anlamına gelir. 

Adından da anlaşılacağı gibi, Amazon Appstore Küçük İşletme Hızlandırıcı Programı gerçekten yalnızca küçük işletmeler için geçerlidir, burada bir önceki takvim yılında 1 milyon dolardan az kazanan geliştiriciler olarak tanımlanır. Geliştiriciler, Amazon'un yeni programından %90 kârın tamamını aldıklarından emin olmak istiyorlarsa, %10 AWS kredi seçeneğinin, verildikten 12 ay sonra sona erdiğini de unutmamalıdır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.