Amazon Twitch uygulaması bilgilerin sızdırıldığını doğruladı

Amazon Twitch uygulaması bilgilerin sızdırıldığını doğruladı

Amazon'a ait canlı yayın platformu Twitch, bilgilerinin sızdırıldığını doğruladı ancak ne tür bilgilerin sızdırıldığına dair detay vermedi. Twitch, bilgilerinin sızdırıldığını doğruladı ancak ne tür bilgilerin sızdırıldığına dair detay vermedi.

Twitter hesabından bir açıklama yapan şirket, "Ekiplerimiz boyutunu anlamak için acilen çalışıyor. Ek bilgiler mevcut olduğu anda toplulukla paylaşacağız" dedi.
Sızıntının gizli şirket bilgilerini ve yayıncıların kazançlarını ifşa ettiği öne sürülmüştü.

Çarşamba günü 100 GB'den fazla veri çevrimiçi olarak yayınlandı. Belgeler, Twitch'in en iyi yayıncılarının her birinin Amazon'un sahip olduğu şirketten son iki yılda milyonlarca dolar kazandığını gösteriyor.

Fortnite yayıncısı BBG Calc BBC'ye yaptığı açıklamada, "Kazanç listesinde, benim kazandığım rakam %100 doğru" dedi.

Başka bir yayıncı da BBC'ye gelirinin listede "doğru" bir şekilde yer aldığını ifade ederken, yüksek profilli bir oyuncuyla yakından bağlantılı üçüncü bir kişi bilgilerin "aşağı yukarı doğru" olduğunu söyledi.

Sızıntının arkasındakiler platformunun kaynak koduna sahip olduklarını iddia etti.
Platformdan en çok gelir elde edenlerin hepsi olmasa da çoğu, çalışanlarının maaşlarını ve işletme giderlerini ödüyor. Dolayısıyla rakamlar gerçek olsalar bile ceplerine giren parayı göstermiyor.

Eurogamer'da yer alan habere göre, 4chan forumuna son günlerde platformun kaynak kodu ve yayıncılara yapılan ödemelerin bilgilerinin de yer aldığı 126 GB'lık bir torrent yüklendi.

Forumdaki paylaşımın sahibi, Twitch topluluğunu 'iğrenç, zehirli bir çöplük' olarak nitelendirdi.

Webtekno sitesi Twitch hesabını güvenceye alabilmenin adımlarını paylaştı:

Adım #1: Twitch hesabınıza giriş yapın,
Adım #2: Profil simgesine tıklayıp Ayarlar bölümüne gidin.
Adım #3: Gizlilik ve Güvenlik seçeneğinden Güvenlik menüsüne girş yapın
Adım #4: İki Faktörlü Doğrulama seçeneğini aktif edin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.