Apple iPhone için iOS 14.5 güncellemesi yayınlandı! Bugüne kadarki en büyük güncellemeyi aldı. İşte tüm detaylar...

Apple iPhone için iOS 14.5 güncellemesi yayınlandı! Bugüne kadarki en büyük güncellemeyi aldı. İşte tüm detaylar...

Apple, iPhone için iOS 14.5 güncellemesi yayınlandı! iOS 14.5 güncellemenin detayları nelerdir? Ne gibi özellikler geldi. Tüm detaylar habeirmizde..

Apple, iPhone yazılımının en son sürümü olan iOS 14.5'i piyasaya sürdü ve bununla beraber bir yüz maskesi taktığınızda kilidi açmayı, yeni gizlilik kontrollerini ve Apple AirTag'leri desteklemeyi daha kolay hale getirdi. iOS 14.5 ayrıca, sesli komut sistemi için diğer geliştirmelerin yanı sıra daha geniş bir Siri sesi yelpazesi içerir. 

Bu yeni sürümle, Siri artık varsayılan bir sese sahip değil. Bunun yerine Apple, kullanıcılardan kurulum sürecinden geçerken (yeni bir iPhone'da veya iOS 14.5'i güncelleme olarak yükledikten sonra) Sinirsel Metin Okuma teknolojisine dayalı seçeneklerle bir Siri sesi seçmelerini isteyecek. 

Apple, daha fazla çeşitlilik ve kapsayıcılık için bir itici güç olduğunu söylüyor. Teknoloji şirketleri, son yıllarda Siri, Alexa ve Google Assistant gibi ses kontrol sistemlerine genellikle kadın sunum sesleri verildiği için eleştirilerle karşılaştı. Olumsuz cinsiyet rollerini devam ettirebileceği ileri sürülmüştür. 

apple-ios-update-iphone12pro-watchseries6-unlocking-screen-042621-inline-jpg-large-2x-001.jpg

Siri'nin sesi farklı olsa da, asistanın yeni yetenekleri de var. Birden fazla kişiyle sesli arama başlatma özelliğine sahip Grup FaceTime için iOS 14.5'te destek vardır. Siri'den FaceTime'a Mesajlar'da bir grubun adını sormak da mümkündür. 

Siri ayrıca AirPod'lar veya uyumlu Beats kulaklıklar aracılığıyla gelen aramaları da duyurabilir. Son olarak, iPhone'un sahibinin yardıma ihtiyacı olursa acil durum kişisini arama desteği de var. 

apple-airtag-in-hand-1.jpg

Günlük kullanım için, iPhone güvenliği için uzun zamandır beklenen yüz maskesi güncellemeleri var . Yüz maskesi taktığınızda Face ID çalışmayacağından, iOS 14.5 yakındaki bir Apple Watch aracılığıyla kilit açmayı destekler. Apple Watch'unuz (Series 3 veya daha yenisi) iPhone'unuzun (iPhone X veya daha yenisi) yakınında olduğu ve kilidi açık olduğu sürece, iPhone'unuzu elinize aldığınızda, akıllı saatinizde de bir onay mesajı ile kilidi açılmış olarak göreceksiniz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.