Apple, Mac İçin Ürettiği M1 Çiplerini Ve Yeni Mac Ailesini Tanıttı! Macbook Air, Mackbook Pro ve Mac Mini Özellikleri ve Fiyatları!

Apple, Mac İçin Ürettiği M1 Çiplerini Ve Yeni Mac Ailesini Tanıttı! Macbook Air, Mackbook Pro ve Mac Mini Özellikleri ve Fiyatları!

Apple’ın Macbook için özel olarak hazırlamış olduğu M1 çipi tanıtıldı. M1 çipi ile üretilen yeni Mac ailesi 17 Kasım’da Türkiye’de piyasaya sürülecek. Fiyatları ve özellikleri için işte detaylar…

Apple, kendisinin özel olarak ürettiği ilk silikon çipi M1’i ve M1 ile donatılmış ilk Mac modellerini dünyaya duyurdu. Yeni Mac modelleri için özel olarak üretilen M1 5 nanometre işlem teknolojisi kullanılarak üretildi ve bu sayede dünyanın 5 nm mimariye sahip ilk işlemcisi oldu. Aynı zamanda M1, 16 milyar transistör ile donatıldı.

M1 çipi sayesinde Apple, 2005 yılından beri kullanmak durumunda olduğu Intel işlemcileri yerine yeni modelleri için ilk kez farklı ve kendilerinin üretmiş olduğu bir işlemci kullandı. Apple’ın M1’li yeni Mac modelleri, MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini’den oluşmakta.

Yeni Macbook Air Özellikleri!

Apple’ın en ince ve en hafif dizüstü bilgisayarı olan MacBook Air, M1 çip ile donatıldı. 3.5 kata kadar daha hızlı CPU, 5 kata kadar daha hızlı GPU, gelişmiş Neural Engine birimiyle 9 kata kadar daha hızlı yapay öğrenme performansı özelliklerine sahip. Aynı zamanda 18 saatlik pil ömrü ile fansız ve sessiz tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmekte. Uzay grisi, altın ve gümüş renk seçenekleri olan 13 inçlik yeni MacBook Air’de 256 GB ve 512 GB depolama alternatifleri bulunuyor.

Yeni Macbook Pro Özellikleri

M1 çipi ile donatılmış bir diğer Mac modeli ise 13 inçlik Macbook Pro. 2.8 kata kadar daha yüksek CPU performansı, 5 kata kadar daha hızlı grafik teknolojileri, gelişmiş Neural Engine birimi sayesinde 11 kata kadar daha hızlı yapay öğrenme performansı ile birlikte geliyor. Bir Mac’te şimdiye kadar sunulmuş en yüksek pil performansına sahip Macbook Pro 20 saatlik bir pil ömrüne sahip. M1’li MacBook Pro, 8 çekirdekli CPU’ya ve 8 çekirdekli GPU barındırıyor.

Yeni Mac Mini Özellikleri

M1 çipli Mac mini ise, 3 kata kadar daha hızlı CPU performansı, 6 kata kadar daha hızlı grafik performansı, gelişmiş Neural Engine sayesinde 15 kata kadar daha hızlı yapay öğrenme özellikleriyle birlikte sunuldu. Mac mini, 8 çekirdekli CPU ve 8 çekirdekli GPU’ya sahip.

Yeni Macbook ve Mac Mini Türkiye fiyatları

  • Mac Mini (M1 çip/8GB Birleşik Bellek/256GB SSD) -- 7899 TL
  • Mac Mini (M1 çip/8GB Birleşik Bellek/512GB SSD) -- 10099 TL
  • Macbook Air (8 çekirdekli CPU'lu 7 çekirdekli GPU'lu M1/8GB Birleşik Bellek/256GB SSD) -- 10999 TL
  • Macbook Air (8 çekirdekli CPU'lu 8 çekirdekli GPU'lu M1/8GB Birleşik Bellek/512GB SSD) -- 13699 TL
  • 13 inç Macbook Pro (8 çekirdekli CPU'lu 8 çekirdekli GPU'lu M1/8GB Birleşik Bellek/256GB SSD) -- 14299 TL
  • 13 inç Macbook Pro (8 çekirdekli CPU'lu 8 çekirdekli GPU'lu M1/8GB Birleşik Bellek/512GB SSD) -- 16499 TL
     

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.