Apple'dan lazer teknolojisine dev yatırım! Apple'ın yeni teknolojisi belli oldu! Yeni telefonlarda hangi özellikler olacak?

Apple'dan lazer teknolojisine dev yatırım! Apple'ın yeni teknolojisi belli oldu! Yeni telefonlarda hangi özellikler olacak?

Apple'dan lazer teknolojisine dev yatırım! Büyük bir yatırım yapan telefon şirketi bunun nedenlerini de detaylı bir şekilde açıkladı. Yeni teknoloji yatırımı ve ayrıntıları haberimizde.

Apple, Face ID ve LiDAR Tarayıcı için iPhone ve iPad kameralarında kullanılan lazer teknolojisi için önemli bir tedarikçiye 410 milyon dolar daha yatırdı. Yatırım, Cupertino firmasının II-VI'da yaptığı ikinci yatırım ve Apple'ın önerdiği bu yatırım, yeni nesil cihazlar için yakında çıkacak bileşenlere daha erken erişim sağlayacağını öne sürüyor. 

Apple , 2017'de Finisar olarak bilinen şirket için Gelişmiş Üretim Fonu'ndan 390 milyon dolar çekti . Apple, bu noktada nakit paranın, araştırma ve geliştirme harcamalarını artırmanın yanı sıra, sözde VCSEL'lerin veya dikey boşluklu yüzey yayan lazerlerin yüksek hacimli üretimini artırmaya yardımcı olacağını söyledi. 

apple-adv-manufacturing-fund-ii-vi-facility-05052021.jpg

VCSEL'ler, o zamanlar iPhone X'te tanıtılan Apple'ın TrueDepth kamera dizisinin bir parçasıydı. Animoji ve Memoji gibi özelliklere ve son zamanlarda LiDAR Tarayıcı derinliğine güç sağlamak için Apple'ın Face ID için kullandığı sensörün mesafeyi takip etmesine yardımcı oluyor. Bu, ilk olarak iPad Pro'da piyasaya sürüldü, ancak o zamandan beri belirli iPhone modellerinde göründü. Teknoloji, yalnızca Apple'ın kameralarının nasıl çalıştığına dair bir araç değil, aynı zamanda şirket artırılmış gerçeklik ayak izini genişlettikçe kilit önemde olacak. 

Kasım 2018'de Finisar, diğer şeylerin yanı sıra optoelektronik bileşenlerde uzmanlaşmış II-VI tarafından satın alındı. Tüketici elektroniği ve iletişim ekipmanı için parçalar üretirken, aynı zamanda otomotiv ve yarı iletken sermaye ekipmanlarında da çalışır. Bu, yalnızca Project Titan bölümünün bir parçası olarak otonom arabaları keşfetmekle kalmayan, aynı zamanda Mac serisini kendi geliştirdiği Apple Silikon tasarımlarına kaydırırken artan bir şekilde kendi çiplerini üreten Apple için özellikle çekici olabilir. 

apple-adv-manufacturing-fund-ii-vi-workers-in-lab-05052021.jpg

Apple'ın nakit parasının ilk kısmı kısmen, Sherman, Texas'taki bileşen üreticisindeki bir tesisi yeniden açmak için harcandı. Apple, Teksas Sherman'da 700 iş yaratmanın yanı sıra 5 milyar $ 'lık Gelişmiş Üretim Fonu'ndan alınan bu yeni ödülün ek kapasite ekleyeceğini söylüyor; Warren, New Jersey; Easton, Pensilvanya; ve Champaign, Illinois. 

Apple CEO'su Tim Cook ve CFO Luca Maestri, yarı iletken kıtlıklarının normalden daha yüksek taleple birlikte iPad ve Mac satışlarını etkilediğini kabul ederek, tahminlere kıyasla 4 milyar dolarlık bir açıkla potansiyel olarak 3. çeyreğe ulaştığını kabul etti. 

Gelişmiş Üretim Fonu, kısmen Apple'ın bu daha geniş eksikliklerin son teknoloji cihazlarının bazı temel unsurlarını etkilememesini sağlamanın bir yoludur. Şirket daha önce , örneğin iPhone 12 ailesi için Seramik Kalkan camını geliştirdiği cam üreticisi Corning'e yatırım yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.