Çilek Ay tutulması ne zaman gerçekleşecek: 2021! Tutulma hangi illerden görünecek? Çıplak gözle bakılır mı?

Çilek Ay tutulması ne zaman gerçekleşecek: 2021! Tutulma hangi illerden görünecek? Çıplak gözle bakılır mı?

Çilek Ay tutulması ne zaman gerçekleşecek? Tutulma hangi illerden görünecek? Çıplak gözle bakılır mı? Hangi ülkeler görebilecek? İşte detaylar..

Ay tutulması, Dünya'nın gölgesi Güneş'in ışığının Ay'a ulaşmasını engellediğinde meydana gelir. Bu olay üç derecede meydana geliyor: Tam, kısmi ve yarı gölgeli ay tutulmaları. Bu yıl Haziran ayında, yazın son dolunayı olarak da bilinen inanılmaz bir Çilek Ay Tutulması yaşayacağız. Avrupa'da Bal Ayı, Mead Ayı veya Gül Ayı olarak adlandırılır. Birçok kişi Çilek Ayı 2021’de ne zaman olacak diye merak ediyor.  İşte bilmeniz gereken her şey. 

Çilek Ayı 2021 ne zaman? 

24 Haziran Perşembe günü, saat 21:40'da son Süper Ay 2021 zirvesinde olacak. Dünyanın dört bir yanındaki pek çok insan bu ayı net bir şekilde göremeyecek, ancak Sanal Teleskop Projesi'nin 24 Haziran'da Roma üzerinden saat 22:00 dan başlayarak son Süper Ay 2021'in Canlı Akışı ile onu evinizden canlı olarak izleyebilirsiniz. 

Çilek Ay Tutulması nedir? 

Haziran ayında, ay, üç gök cisminin kusurlu bir şekilde hizalanacağı bir yarı gölgeli ay tutulması yaşayacak. Bu, dünyanın güneş ışığının yalnızca bir kısmının ay yüzeyine ulaşmasını engelleyeceği ve dış gölgesiyle ayın bir bölümünü kaplayacağı anlamına gelir. Bu fenomen olay penumbra olarak bilinir. 

Yarı gölge tutulması, dünyanın gölgesinin karanlık çekirdeğinden daha sönük ve daha sönük olarak kabul edilir. Bu durum ormal bir dolunaydan ayırt etmesini zorlaştırır. Çilek Ayı tipik olarak baharın son dolunayını veya yazın ilkini işaretler. Farmer's Almanac'a göre, yılın bu zamanında Kuzey Amerika'nın bazı bölgelerinde hasat edilen çilekler için Kızılderili kabileleri tarafından adlandırılmış. 

Herhangi bir ay tutulması sırasında alınması gereken önlemler 

Güneş tutulması gözlemlenirken bazı önlemler alınmalıdır. Ancak bu ay tutulmasına çıplak gözle bakmakta herhangi bir sakın bulunmuyor ve özel bir gözlüğe gerek yoktur. Bazı geleneksel inanışlara göre tutulmalar, özellikle hamile kadınların vücut döngüleri üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Ancak bunu kanıtlayacak hiçbir bilimsel veri yer almıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.