Facebook Nedir? Facebook Hakkında Detaylı Bilgiler

Facebook Nedir? Facebook Hakkında Detaylı Bilgiler

Facebook, kullanıcıların profil oluşturmasına, arkadaşları ve ailesiyle bağlantı kurmasına ve kişisel bilgilerini halkla paylaşmasına olanak tanıyan bir sosyal medya sitesidir. 2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından oluşturuldu ve 4 Şubat 2006'da piyasaya sürüldü. Sitenin şu anda dünya çapında bir milyardan fazla günlük aktif üyesi var.

Facebook Nasıl Para Kazanıyor?

Facebook şu anda iki ana gelir akışına sahiptir; ilki reklam, ikincisi ise ücretli hizmetlerdir. Facebook, kullanıcının haber akışına reklam yerleştirerek ve ayrıca sayfaların kenar çubuğunda reklam görüntüleyerek reklamlardan para kazanır. Facebook'un en büyük gelir kaynağı, bir örneği Facebook messenger olan ücretli hizmetlerdir. Şirket, Facebook messenger'ı kullanmak isteyen kullanıcılardan aylık ücret alıyor ve kullanıcılarının ellerinde kalmasını sağlamak için uygulamanın ücretsiz sürümünde kullanıcıların iletişim kurmasını zorlaştırdı.

Facebook'un Bazı İstatistikleri Nelerdir?

Facebook'un günlük 1,37 milyardan fazla aktif kullanıcısı ve 2,07 milyardan fazla aylık aktif kullanıcısı var. Facebook'ta aylık aktif kullanıcı sayısı, Çin ve Hindistan hariç dünyadaki her ülkenin nüfusundan fazla. 2014'te ABD hükümeti, Facebook'un gelirinin 12,8 milyar dolar olduğunu tahmin etti, bu da Facebook'un dünyanın en karlı şirketlerinden biri olduğu anlamına geliyor.

Facebook Gelecekte Nasıl Para Kazanacak?

Şu anda Facebook, parasının çoğunu reklamlardan ve ücretli hizmetlerden kazanıyor ve bu muhtemelen önümüzdeki yıllarda da böyle olacak. Ancak şirket, 2022 yılında yapay zeka teknolojisini daha da geliştirmek ve 'Facebook asistanını' büyütmeye devam etmek için Wit.ai adlı bir şirketi satın aldı. Şirket ayrıca, iki satın almanın sonucu olan gıda dağıtım işi olan Calibra'yı da açtı. Facebook ayrıca sanal gerçeklik kulaklıklarından para kazanmanın yolları üzerinde çalışıyor.

facebook-nasil-kuruldu.jpg

Hala Sosyal Ağda Kaç Kişi Var?

Diğer sosyal medya ağlarına kıyasla Facebook'un üye olması son derece kolay olduğu için çok sayıda kullanıcıya sahiptir. 2015 yılında Facebook'a her ay yaklaşık 200 milyon yeni kullanıcı katıldı. Bununla birlikte, Facebook hala en büyük sosyal medya ağıdır ve çok sayıda kullanıcıya sahiptir; muhtemelen diğer ağların onu geçmesi birkaç yıl alacaktır.

Facebook Ne Zaman Kuruldu?

Facebook 2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından kuruldu. Zaten TheFacebook adında bir web sitesi vardı. Sadece Harvard öğrencileri tarafından kullanılması amaçlanan com. Hızla popüler oldu ve diğer üniversitelerde de kullanılabilmesi için genişletmeye karar verdi. 2006 yılında, web sitesi resmi olarak halka açıldı ve Facebook olarak tanındı. Başlangıçta sadece Harvard ve diğer birkaç üniversitenin öğrencilerine açıktı, ancak sonraki yıllarda site hızla genişledi.

En çok Facebook Kullanıcısı Hangi Ülkede?

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Almanya, 2015 yılında ortalama olarak en fazla Facebook kullanıcısına sahip ülkelerdir. Hindistan, Brezilya ve Endonezya, Facebook kullanıcı sayısının en az olduğu ülkelerdir.

facebook-kurucusu.jpeg

Facebook'un Kurucusu Mark Zuckerberg Nasıl Biri?

Mark Zuckerberg, 2004 yılında Facebook'u kurdu. Web sitesini kurmaya odaklanmak için Harvard'dan ayrıldı. 2012 yılında Amerika'nın 40 Yaş Altı En Zengin Girişimcileri listesinin başında yer aldı. Zuckerberg 2012'den beri evli ve iki kızı var. Aynı zamanda aktif bir hayırsever ve Newark, New Jersey'de okulların açılmasına yardımcı olmak için önemli miktarda para verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.