Fiyatıyla büyük tepkilere yol açan yerli üretim telefon: Casper Via F20 satışa sunuldu

Fiyatıyla büyük tepkilere yol açan yerli üretim telefon: Casper Via F20 satışa sunuldu

Casper Via F20 telefonu piyasaya sunuldu. Fiyatının yüksek olması büyük tepkilere yol açtı. Casper Via F20 ne kadar? Casper Via F20 özellikleri nelerdir?

Türkiye'de üretim aşamasına geçen çok sayıda telefon şirketi, telefonlarını ucuz maliyetle tasarlayarak satmayı planlamaktadır. Ancak son günlerde Casper'ın çıkarmış olduğu yeni model Via F20, fiyatıyla büyük tepkilere yol açtı. Üstelik yerli olarak üretilmesine rağmen fiyat/performans açısından gereklilği tam olarak olarak karşılayamadığından, sosyal medyada gündem oldu. Xiaomi, Oppo ve TCL gibi ünlü Çinli firmalar telefonlarını Türkiye'de üreterek ucuz maliyetli ve ucuz telefon ücretleriyle ülkeye telefon satışını gerçekleştirmek istiyor. Ancak firma bu durumuyla kullanıcılarını üzdü diyebiliriz.

Casper hayal kırıklığına uğrattı

03575df72ad9829138a1777061d5d115f4836ff0.jpeg

Casper telefonun montajını Türkiye'de gerçekleştirmişti. İlk olarak Via F20 serisi için bu hamleyi yapan firma için kullanıcılar büyük övgüler yağdırmıştı. Ancak telefon fiyatına nazaran donanımsal olarak tam bir hayal kırıklığıydı. Bu fiyata bu donanım olur mu diyen kullanıcılar sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler.

Telefonun özellikleri ve fiyatı

6055b322b57f15259c8bced9.jpg

Türkiye'de ürettiği ilk telefon olan Via F20, MediaTek firmasının işlemcisine sahiptir. Helio P35 yonga sistemine sahip olan telefonun 4 GB Ram'i bulunmaktadır. Depolama alanı olarak ise dahili 128 GB boyutundadır.

Telefonun ön tarafında 1 selfie kamerası ve arkasında ise 4 adet kamera bulunmaktadır. İki tarafı da hesap edersek 5 kameralı diyebiliriz. Arka kısmında 48 MP geniş açılı kameraya, 5 MP ultra geniş açılı, 2 MP makro ve derinlik kamerasına sahip olan telefonun fiyatı ise 2699 TL'dir.

6.5 inç boyutunda 1600 x 720 piksel IPS LCD ekrana sahip olan telefon için 2699 TL çok fazla gelmiştir. Kullanıcıların beklentisini aşan bu durum gerçekten de büyük tepkilere yol açmıştır. Bundan sonraki süreçte firmadan bir hamle gelir mi orasını hep birlikte göreceğiz.

İlginiz çekebilir

WhatsApp bazı iPhone modellerinden desteğini çekiyor. Artık o modellerde kullanılmayacak!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.