Forza Horizon 5 çıkış tarihi ve detayları belli oldu! Yeni oynanış videosu paylaşıldı! Hangi platformlara çıkacak?

Forza Horizon 5 çıkış tarihi ve detayları belli oldu! Yeni oynanış videosu paylaşıldı! Hangi platformlara çıkacak?

Forza Horizon 5 ne zaman çıkıyor? Forza Horizon 5 hangi konsollara çıkacak? Forza Horizon 5 özellikleri nelerdir? İşte detaylar..

Forza serisinin bir sonraki oyunu ve son duyurulan oyunu Forza Horizon 5,  Xbox Series X/S, Xbox One ve PC’ye geliyor. 9 Kasım’da çıkış yapacak yarış oyunu Xbox Game Pass’te de ilk günden itibaren mevcut olacak. Oyun ile ilgili yeni detaylar ve tanıtım videosu paylaşıldı. 

Forza Horizon 5’in öne çıkan özellikleri 

Playground Games tarafından geliştirilen açık dünya yarış oyunu, oyuncuları Meksika’ya götürüyor. Yağmur ormanlarının ve sönmüş bir yanardağın üzerine götüren yapım farklı bir deneyimi hayranlara sunmayı hedefliyor. 

Geliştiriciler oyuncuların Guanajuato gibi şehirlerin ara sokaklarını ve otoyollarından geçeceğini belirtiliyor. Ayrıca serinin en heyecanlı ve yüksek aksiyonlu bir yarış oyunu olduğu bildiriliyor. 

İçerisinde farklı modların olacağını gösteren video çok oyunculu bir içeriği vurguluyor. Bunun yanı sıra özelleştirilmiş araç setleri ve çeşitli etkinlikleri de olacağı bir yapım bizleri bekliyor. Çeşitli mini oyunların yanı sıra Events Lab adlı yeni bir özel araç paketi ve Keşif modunu içerecek.

Events Lab, oyuncuların, oyunun temel kurallarına kadar her şeyi özelleştirebileceği, kendi yarışlarınızı oyun modlarınızı ve oyun deneyimlerinizi yaratmanıza izin veren yeni bir araç seti olarak tanımlanıyor. 

Forza Horizon 4’e 2019’un sonlarında eklenen battle royale’den ilham alan hesaplaşma modu The Eliminator gibi modlar, Forza Horizon 5’in de bir parçası olacak. 

Oyunda dikkatleri çeken bir başka detay sulardan geçerken kameranın damlacıklar şeklinde ıslanması oldu. Bu durum yine dağlardan ve kumlu yerlerden geçerken daha gerçekçi bir deneyimi ortaya koyacak. 

Son olarak Xbox ve Bethesda etkinliği sırasında Phil Spencer, Turn 10 Studios’un bir sonraki yapımı Forza Motorsport oyununu da geliştirmek için çok çalıştığını belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.