Galaxy A52 ve A72 telefonların çıkış tarihi ertelendi! Küresel çip kıtlığı telefon üretimini vurdu! Yeni telefonlar ne zaman çıkacak?

Galaxy A52 ve A72 telefonların çıkış tarihi ertelendi! Küresel çip kıtlığı telefon üretimini vurdu! Yeni telefonlar ne zaman çıkacak?

Galaxy A52 ve A72 telefonların çıkış tarihi ertelendi! Yeni telefonlar küresel çip kıtlığı sebebiyle bir sonraki döneme alındı. Tüm şirketler bu durumdan muzdarip. İşte detaylar...

Tüm teknoloji dünyası, hala COVID-19 salgınıyla boğuşurken başka bir krize sürüklendi. Yarı iletken bileşenlerde özellikle mikroçiplerde ve işlemcilerde küresel bir eksiklik, otomobil üreticilerinden tüketici elektroniği üreticilerine kadar büyük şirketler fazlasıyla etkilendi. Akıllı telefon OEM'leri işleri adım adım ilerliyor gibi görünüyor, ancak eksiklik en yeni orta sınıf telefonlarına ulaştı. 

Samsung, geçtiğimiz Mart ayında Galaxy A72 ve Galaxy A52'nin 5G modeli de dahil olmak üzere iki versiyonunu duyurmuştu. Özellikle Galaxy A52 telefonun daha uygun fiyatlı 5G seçeneklerinden biri olarak lanse edildiği ABD'de yoğun bir şekilde pazarlanıyor. Her iki telefonun da geçen ay satışa sunulması gerekiyordu, ancak bu gerçekleşmedi. 

Güney Kore'den The Elec'in raporu, bu gecikmenin nedenini ortaya koyuyor. Görünüşe göre Samsung, Galaxy A52 ve Galaxy A72 için AP'leri veya uygulama işlemcilerini, yani özelliklerinde sık sık bahsettiğimiz akıllı telefon işlemcilerini elde etmekte zorlandı. Bunlar, Qualcomm Snapdragon 720G ve 5G özellikli Snapdragon 750G olacak ve her ikisinin de yetersiz olduğu bildiriliyor. 

Bu eksiklik kısmen de Samsung'un bu yılın başındaki büyük sorunundan kaynaklanıyor. Birkaç aydır ABD'deki sert kış fırtınası, Samsung'u yonga üreten Austin, Teksas tesisini kapatmaya zorladı.  

Xiaomi, Mi Note ve Redmi hatları için bu orta sınıf yongalara da bağlı olduğundan, Snapdragon 720G ve 750G yongalarındaki kıtlıktan dolayısıyla etkilenen tek firma Samsung değil. Galaxy A72, Galaxy A52 ve Galaxy A52 5G'nin sevkiyatlarının ne zaman başlayacağına dair hala bir tahmin yok, ancak bu yaklaşan telefonların da bu küresel sorundan etkilenmeye başlayacağının bir göstergesi olabilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.