Google'dan devrim niteliğinde yenilik! Artık gizliliğiniz güvende! Google verilerin izlenmesini zorlaştıracak!

Google'dan devrim niteliğinde yenilik! Artık gizliliğiniz güvende! Google verilerin izlenmesini zorlaştıracak!

Google gizliliğe önem verdiğini kanıtlamak adına yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Son yaptığı bir yenilik ile artık Android kullanıcılarının verileri izlenemez olacak. İşte detaylar..

Mobil kullanıcılar, internette yaptıklarını izleyen reklamcılardan bıktı ve hem Google hem de Apple, izlemeyi önlemeye yardımcı olacak değişiklikler yaptı. Apple kullanıcıların izlenmesini zorlaştıracak değişiklikler uygularken, Google şimdi de benzer değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Google, Android kullanıcılarının kişiselleştirilmiş reklamları uzun süre devre dışı bırakmasına izin verdi. 

Ancak, kullanıcı kişiselleştirilmiş reklamları devre dışı bıraksa bile Google, yazılım geliştiricilerin kullanıcının Reklam Kimliğine erişmesine yine de izin vermiştir. Reklam Kimliği, kullanıcının cihazını tanımlayan benzersiz bir karakter dizisidir. Reklamverenler, uygulama kullanımını ölçmek veya reklamverenlerin geçersiz trafiği tespit etmesine ve engellemesine izin vermek gibi amaçlarla bilgilere erişir. 

Google'ın yaptığı yeni değişiklik, kullanıcının kişiselleştirilmiş reklamları devre dışı bırakmasına olanak tanıyacak ve Reklam Kimliğini kullanılamaz hale getirecektir. Reklam Kimliği için herhangi bir reklamveren isteği tamamen ortadan kalkacaktır. Google kısa süre önce, değişikliğin bu yılın sonundan itibaren Android 12 cihazlarda çalışan tüm uygulamaları etkileyeceğini doğruladı. 

Değişiklik daha sonra 2022'nin başlarında Google Play'i destekleyen cihazlarda çalışan uygulamalara sunulacak. Google, reklamverenlere analitik ve sahtekarlığı önleme gibi temel kullanım durumlarını desteklemek için alternatif bir çözüm vaat ediyor. Google, Chrome gibi hizmetlerinin ve yazılımlarının kullanıcılarının gizliliğini artırma sözü veriyor. 

Geçen yıl Google, Chrome tarayıcısında üçüncü taraf çerezlere verilen desteği iki yıl içinde sonlandıracağına söz verdi. Ancak, reklamcılık arama devinin toplam gelirinin yüzde 80'ini oluşturduğundan, reklamcılığı etkileyen her şey Google tarafından baştan sona düşünme kararı aldı. Ayrıca, İnternet kullanıcılarının önüne reklam yerleştirmek ve bunların etkinliğini izlemek için alternatif yollar sağlayarak reklamverenleri mutlu etme ihtiyacının da ortada olduğu aşikar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.