Hogwarts Legacy Geliştiricisi, YouTube Kanalına Tepkisinin Ardından İstifa Etti

Hogwarts Legacy Geliştiricisi, YouTube Kanalına Tepkisinin Ardından İstifa Etti

Hogwars Legacy oyunu geliştirilmeye devam edilecek mi? Hogwars Legacy geliştiricisi neden istifa etti? Hogwars Legacy oyununun akıbeti ne olacak?

Hogwarts Legacy geliştiricisi Troy Leavitt, geçtiğimiz ay eski YouTube kanalıyla ilgili tartışmanın internette patlaması sonrasında Avalanche Software'den istifa etti. 

Bugün Twitter'da yazan Leavitt, geliştiriciyle yollarını ayırmaya karar verdiğini ve söz konusu kanala kısa süre sonra göndereceği bir videoda daha fazlasını açıklayacağını söyledi.

Leavitt, "Oyun, geliştirme ekibi ve WB Games hakkında söyleyecek güzel şeyler dışında hiçbir şeyim yok," diye yazdı. "Açıklığa kavuşturmak gerekirse: Konumumda kendimi kesinlikle güvende hissettim. Ancak, önümüzdeki videoda açıklayacağım nedenlerden dolayı yine de istifa etmek istedim. Mükemmel bir ruh halindeyim ve WB ve Avalanche ile olan ilişkimden çok memnunum." ifadelerini kullandı.

Hogwarts Legacy Geliştiricisi, YouTube Kanalına Tepkisinin Ardından İstifa Etti

 

Şu anda 25,6 bin aboneye sahip olan Leavitt'in YouTube kanalı, büyük ölçüde Harry Potter prequel oyunundaki çalışmaları ile iptal edilen oyunları içeriyor.

Did You Know Gaming için videolar yapan Liam Robertson, geçtiğimiz ay Twitter üzerinden kanalı öne çıkardı ve Leavitt'i "eskiden anti-fem ve pro-GG [GamerGate] videoları yapan aşırı sağcı bir YouTuber" olarak nitelendirdi.

Robertson o sırada "Kimseyi 'zan altında bırakmaya çalışmıyorum," diye yazdı. "Sadece insanlara bunu bildirmek istedim çünkü bu projeyi destekleyip desteklememeye karar vermeden önce insanların bilmek isteyebilecekleri bir şey olarak düşündüm. Bunların tümü halka açık bilgiler ve orada herkesin bulabileceği bir şey." ifadelerine yer verdi.

video-poster-frame.jpg

 

Gerçekten de Leavitt, Warner Bros.'u projeye katıldığında YouTube kanalından haberdar ettiğini ve o sırada bunun "bir sorun gibi görünmediğini" söyledi.

Kanala ve Harry Potter'ın yaratıcısı JK Rowling'in transseksüel meseleleriyle ilgili görüşlerine karşı devam eden tepkiye yanıt olarak, video oyun forumu ResetEra, Hogwarts Legacy'yi tanıtan tüm tartışmaları, oyunun 2022'de ertelenen sürümüne kadar yasaklamayı seçti.

Bugün ise, Warner Bros. Leavitt'in Avalanche Software'i Kotaku'ya bırakma kararını doğruladı. Leavitt'in konuyla ilgili videosunun ne zaman yayınlanacağına dair henüz bir bilgi yok.

İlginizi Çekebilir...

FIFA Oyuncusu, Ian Wright'a Karşı Irkçı Tacizi Nedeniyle Ban Yedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.