Instagram'dan Clubhouse güncellemesi: Live Rooms

Instagram'dan Clubhouse güncellemesi: Live Rooms

Instagram kullanıcılara kolaylık sağlamaya ve güncelleme getirmeye devam ediyor. Son getirdiği yeni özellik olarak Live Rooms'un yeni Clubhouse özellikleri karşımıza çıkıyor. Yeni Instagram güncelleme detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Clubhouse uygulaması sosyal medyanın en popüler platformu haline geldi ve doğal olarak herkes sahip olduğu özellikleri kendi platformuna entegre etmek istiyor. Clubhouse'un davet ve platform açısından sınırlı erişime sahip olduğu düşünüldüğünde, rakiplerin aslında bunu yapmak için pek çok fırsatı bulunuyor. Bununla beraber, her platform kendine özel ses özelliklerini barındıran güncellemeler yapmaya çalışıyor. Bu, yeni Live Room güncellemesi yalnızca ses seçeneği sunan Facebook'un sahip olduğu Instagram'ı da içeriyor. 

Instagram Live Rooms'un kendisi, Instagram Live'ın özel bir sürümüdür. Oda sahibinin başka bir Instagram kullanıcısı ile konuşmasına izin verir. Ancak izleyici yalnızca sohbette yazılan metin yoluyla etkileşime girebilir. 

Mashable, Instagram'ın Live'ı sesli bir platforma dönüştüren basit bir yeni özelliği öne sürdüğünü bildirdi. Toplantı sahiplerinin videolarını kapatma ve Clubhouse deneyimini kısmen yeniden oluşturma seçeneği olacaktır.  

Elbette bu tam olarak bir Clubhouse klonu olarak karşımıza çıkmıyor. Clubhouse ve yeni rakipleri, en azından oturumu kontrol eden ev sahibine bağlı olarak, izleyicinin tartışmaya sesleriyle katılmasına izin veriyor. Şimdilik Instagram, sadece arkadaşları veya hayranları ile bağlantı kurmak için en iyi şekilde görünmeleri için kullanıcılar üzerindeki baskıyı azaltmanın bir yolu olarak konumlandırıyor. 

Facebook Clubhouse'dan pazar payının bir kısmını azaltmak için başka çabalar içerisine giriyor. Bunlar arasında, ana platformlarına gelen "sosyal ses" özelliklerinin yanı sıra Soru-Cevap odaklı Yardım Hattı gibi deneysel uygulamalar ve hizmetlerin yakın zamanda duyurusu yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.