Kan şekeri izleme özellikli Apple Watch sızdırıldı! Ne zaman çıkacak? Hangi özelliklere sahip olacak? İşte tüm detaylar...

Kan şekeri izleme özellikli Apple Watch sızdırıldı! Ne zaman çıkacak? Hangi özelliklere sahip olacak? İşte tüm detaylar...

Günümüzün akıllı saatler teknolojileri birçok işlevi de beraberinde getiriyor. Son teknoloji Apple Watch saatler kan şekerini izleme özelliğine sahip olacak. Önümüzdeki yıl çıkması bekleniyor..

Günümüzde akıllı saatler, yalnızca aktivitenizi veya hareketinizi izlemekten daha fazlasını izleyebilecek birçok işlevsellik kazanmıştır. Uykunuzun kalitesini ve kalp atış hızınızı ölçebilir ayrıca bazı durumlarda kandaki oksijen seviyelerini bile kayıt edebilirler. Kan basıncı izleme özelliğini çalıştırmak özel bir manşon kullanılmasını veya en azından biraz kalibrasyon ister. Kan şekeri ölçümü ise vücuttan bazı sıvıların, özellikle de kan damlasının alınmasını gerektirir. 

Tabii ki, bunun böyle olduğuna dair somut bir kanıt yok, ancak bir SEC dosyası , en azından Cupertino'nun aktif olarak böyle bir hedef için çalıştığını ortaya koydu. İngiliz Rockley Photonics şirketi, Apple'ın ABD'deki en büyük müşterisi olduğunu belgeledi. Aynı zamanda şirket, kızılötesi ışık kullanarak kan şekeri seviyelerini tespit eden bir teknoloji üzerinde çalışıyor. 

Apple'ın bu alandaki tutkuları elbette bir sır değil, ancak bu belki de böyle bir teknolojiyi kullanmaya hazırlandığının ilk somut kanıtı. Belgeler, iki şirketin bir tedarik ve geliştirme anlaşması içerisinde olduğunu ortaya çıkarıyor. 

Belki de daha ilginç bir şekilde, İngiltere’de yer alan Apple CEO'su, teknolojilerinin gelecek yıl tüketici ürünlerinde olmasını beklediğini açıkladı. Bu özelliklerin Apple Watch'ta olup olmayacağını dile getirmedi, ancak noktaları birleştiren bazı pazar gözlemcileri bunu böyle görüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.