Konsol ve Akıllı Telefonlara Zam Geliyor

Konsol ve Akıllı Telefonlara Zam Geliyor

Oyun konsollarına uygulanacak zam miktarı belli oldu mu? Her gün elimizden düşmeyen akıllı telefomlara ne kadar zam gelecek? Uygulanacak zam miktarı ve detaylar haberimizde.

Uzun süredir içerisinde bulunduğumuz ve halen de çıkamadığınız salgın sürecinden dolayı evlerimize kapanıp iş göremez hale geldik. Diğer taraftan bir kısım evden çıkamazken diğer kısım ise işlerinden olmakta. İş sektörünün kötü gidişatı ve işten atılmaların hat safhada olduğu bu dönemde zam haberinin olmaması içten bile değil. Bunun nedeni ise alım gücünün bir hayli düşmesidir.
 

Konsol ve Telefonlara Zam

Teknolojinin günden güne ilerlemesiyle cihazlarımızda bulunan parçaların kapasitesi ve kalitesi buna bağlı olarak artmaktadır. AMD ve Qualcomm gibi büyük firmaların ürettiği parçalar piyasada alınamaz hale geldiğinden ve alım gücü düştüğünden dolayı satış oranları düştü.
 
konsol1.jpg

 

Bu Durumdan Apple Şirketi Bile Etkilenebilir

Yarı iletken maddelerin bulunmamasının azlığıyla birlikte artık üretimde firmalar sıkıntılar yaşamaya başladı. Apple gibi dev telefon şirketlerinin yanı sıra PlayStation 5 ve Xbox konsol şirketleri de bu durumdam muzdarip. Belirtilen maddenin azlığı sebebiyle üretimde birtakım sıkıntılar yaşanmış durumda. Bu firmalar arasında en istikrarlı şekilde ilerleyen ise NVDIA oldu. Ekran kartlarının üretiminie ve satışına aralıksız devam eden şirket, satış oranları da normal seviyede.
 
Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden biri olan ve son yıllarda isminden sıkça söz ettiren TSMC şirketi, AMD ve Qualcomm gibi dev firmaların talep ettiği işlemcileri üretmektedir. İşlemci üretiminin yanı sıra tasarım konusunda da fikirler TSMC şirketine bırakılmış durumda. Son zamanlardaki hem iletken madde bulunmasının azlığı hem de elektrik kesintilerinin oldukça fazla olduğu bu dönemde firma, zor zamanlar yaşamaktadır.
 

konsol2.jpg

Teknolojide yaşanan tüm bu sıkıntılardan dolayı ileriki zamanlarda bir zam haberiyle karşı karşıya kalacağız. Zamın miktarı ve yüzdesi şuan için belli değil. Teknolojinin günden güne gelişmesi ve üretimdeki faktörlerin değişmesi, piyasaya ciddi anlamda yön vermektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.