Netflix oyun sektörüne atılıyor! En büyük rakibi ise Fortnite!

Netflix oyun sektörüne atılıyor! En büyük rakibi ise Fortnite!

Netflix, geleneksel işletmeleri aşma çabalarını artırırken, oyun operasyonları için pozisyonları doldurmaları için "deneyimli oyun sektörü yöneticilerine" başvurdu. Netlix artık oyun sektörüne böylece atılımı gerçekleştiriyor.

Yayın platformu Netflix'in durgun pazar büyümesinin ardından oyun endüstrisine atlamayı planladığı ve Aralık 2019'da akış platformu Disney + piyasaya sürüldükten sonra hisse senedi değerinin yüzde 29 düştüğü için interaktif deneyim için bir dizi video oyunu denediği bildiriliyor.  

The Information'ın yayınladığı bir rapora göre yayın hizmeti, geleneksel işletmeleri aşma çabalarını artırırken oyun operasyonları için pozisyonları doldurmak adına "deneyimli oyun endüstrisi yöneticilerine" başvurdu. Hareket, Netflix'in oyuncuların talebini artırdığını belirttiği küresel koronavirüs salgını anında geldi.  

netflixgames-lede-1300x650.jpg

Geçmişte Netflix, etkileşimli programlama için Black Mirror: Bandersnatch ve You vs. Wild gibi Hollywood filmlerinin ve Stranger Things , La casa de Papel veya Money Heist gibi dizilerin konusu oyunları için kavramsal fikri kullandı. Bu, oyuncuların karakterlerin hareketlerini yönlendirmesine ve hikayeyi kendi kendine yönetmesine izin verdi. 

Daha üst düzey "N-Plus" abonelikleri 

Rapora göre, şirket ayrıca daha yüksek seviyeli "N-Plus" abonelikleriyle video akışı aboneliklerini genişletmeyi planlıyor. Bu da kullanıcıların podcast'lere, özel TV şovu çalma listelerine ve perde arkası içeriğine erişmesine olanak tanıyacak. Netflix ayrıca, yaklaşan video oyun projesiyle ilgili kullanıcıların ilgisini uyandırmak için bir anket ve anket başlatıyor.  

Yayın platformları halihazırda gişe rekorları kıran nişancı aksiyon oyunu Fortnite'ı en büyük rakibi olarak görüyor. Netflix tarafından piyasaya sürülen video oyunlarının 2025 yılına kadar piyasaya çıkması bekleniyor, şirket için tahmini 300 milyar ABD Doları (232 milyar £) getirecek.  

Şu anda, şirketin yayın hizmetlerinden elde ettiği küresel gelir yaklaşık 23 milyar ABD Doları (18 milyar £) seviyesinde bulunuyor. Netflix'in oyun hizmeti, tüketicilerinin sabit bir aylık depozito ödemesine ve oyunların yanı sıra çok çeşitli akışlardan erişmesine olanak tanıyan Apple Arcade modelini takip edecek. Netflix'in video oyunlarında herhangi bir reklam yer almayacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.