Rus astronotlar ISS'ye Ukrayna bayrağının renklerini giyiyor

Rus astronotlar ISS'ye Ukrayna bayrağının renklerini giyiyor

Üçlü, uzay istasyonuna varmadan kısa bir süre önce üzerini değiştirmiş gibi görünüyordu ve biri, her mürettebatın kendi takımını seçebileceğini söyledi.

Üç Rus kozmonot , Ukrayna bayrağına uygun renklerde mavi vurgulu sarı uçuş kıyafetleri giyerek Uluslararası Uzay İstasyonuna geldi .

Adamlar, geçen ay Ukrayna'daki Rus savaşının başlamasından bu yana uzay istasyonuna ilk yeni gelenlerdi .

Rus uzay şirketi Roscosmos'dan kozmonotlar Oleg Artemyev, Denis Matveyev ve Sergey Korsakov, Cuma günü yerel saatle 20.55'te Soyuz MS-21 uzay aracıyla Kazakistan'daki Rusya tarafından kiralanan Baykonur fırlatma tesisinden başarıyla fırlatıldı. Üç saat sonra sorunsuz bir şekilde istasyona yanaştılar ve yörüngedeki karakolda iki Rus, dört Amerikalı ve bir Alman'a katıldılar.

Artemyev'in uzay aracının uzay istasyonuna yanaşmaya hazırlanırken çekilen videosunda mavi uçuş kıyafeti giydiği görüldü. Değiştirdikleri sarı üniformaların ne mesaj göndermek istediği, eğer varsa, belirsizdi.

Kozmonotlar Dünya'daki aileleriyle konuşabildiklerinde, Artemyev'e takım elbiseleri soruldu. Her ekibin kendi ekibini seçtiğini söyledi.

“Bir renk seçme sırası bize geldi. Ama aslında çok fazla sarı malzeme biriktirmiştik, bu yüzden kullanmamız gerekiyordu” dedi. "Bu yüzden sarı giymek zorunda kaldık."

Savaş başladığından beri birçok kişi Ukrayna bayrağını ve renklerini ülke ile dayanışma göstermek için kullandı.

Savaş, uzay aracı fırlatmalarının iptal edilmesine ve sözleşmelerin bozulmasına neden oldu. Roscosmos şefi Dmitry Rogozin, Rusya'nın ABD şirketlerine roket motoru tedarik etmeyi bırakacağını söylemesinin ardından ABD'nin uzaya uçmak için "süpürge" kullanması gerekeceği konusunda uyardı. Ancak birçoğu, Rogozin'in, özellikle uzay istasyonunda, on yıllardır süren barışçıl bir gezegen dışı ortaklığı riske attığından endişe ediyor.

Nasa yöneticisi Bill Nelson, Rogozin'in yorumlarını önemsemedi ve şöyle dedi: “Bu sadece Dmitry Rogozin. Ara sıra ağzından fışkırıyor. Ama günün sonunda, o bizimle çalıştı.

“Rus sivil uzay programında çalışan diğer insanlar profesyoneller. Biz, Amerikan astronotları ve Amerikan görev kontrolü konusunda hiçbir şeyi kaçırmazlar. Tüm bunlara rağmen uzayda Rus dostlarımızla, meslektaşlarımızla işbirliği yapabiliriz.”

Salı günü ABD'nin 340 günlük tek uzay uçuşu rekorunu kıran Nasa astronotu Mark Vande Hei, 30 Mart'ta Kazakistan'da bir temas için bir Soyuz kapsülünde iki Rus ile uzay istasyonundan ayrılacak.

Nisan ayında, üç Nasa ve bir İtalyan astronot daha uzay istasyonu için yola çıkacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.