Samsung ve Apple rakiplerini ezmeye devam ediyor! LG telefon piyasasından çekiliyor! LG Pay uygulaması kaldırılıyor!

Samsung ve Apple rakiplerini ezmeye devam ediyor! LG telefon piyasasından çekiliyor! LG Pay uygulaması kaldırılıyor!

LG telefon piyasasından çekiliyor! LG neden piyasadan çekiliyor? LG pay neden kapatılıyor? İşte tüm detaylar..

Samsung'un ebedi rakiplerinden biri olarak, LG'nin Samsung Pay ile neredeyse benzer yeteneklere sahip kendi mobil ödeme sistemini de piyasaya sürmesi gerçekten şaşırtıcı değildi. Elbette LG, LG Pay'in daha fazlasını yapabilmesini istedi, ancak sistemin oldukça sorunlu başlangıçları, zamansız ölümünün önceden habercisi gibiydi. ABD'de dört yıldan daha kısa bir süre olmasına rağmen şirket, LG Pay'i aşamalı olarak kapatacağını duyurdu; bu, mobil işini de kapatacağı için pek şaşırtıcı değil. 

LG Pay'in vizyonu kuşkusuz ilginçti ve Apple'ın Apple Card'ı piyasaya sürmesinden önceydi. Samsung, Samsung Pay için yalnızca NFC ve MST teknolojilerine odaklandığında, LG'nin nakitsiz ödeme sistemi için fiziksel bir "Beyaz Kart" üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Ancak nihayetinde LG Pay, MST'yi de benimsedi, ancak Güney Kore ve ABD gibi önemli pazarlarda bile gerçekten başarılı olamadı. 

Şimdi LG, ABD'deki müşterilerine LG Pay, yani LG Pay Cüzdanını aşamalı olarak kaldırma kararı aldığını bildiriyor. LG'nin mobil işinin son kırıntılarını bir süre daha tutmayı uman sadık LG takipçileri için muhtemelen bir hayal kırıklığı olacak. İyi haber şu ki, riskleri kendilerine ait olmak üzere, bu yıl Kasım ayına kadar uzatabilirler. 

LG Pay hemen kapanmayacak, ancak özellikleri yavaş yavaş ölecek. 1 Haziran'dan itibaren kullanıcılar artık hediye kartı satın alamayacak veya ekleyemeyecek. 1 Ağustos 2021'de yeni kullanıcı kabulü sona erecek. 1 Kasım 2021'de ABD'deki LG Pay tamamen kapanacak ve artık kullanılamayacak. 

LG, kullanıcıların o tarihe kadar hala ödeme yapabileceklerini söylüyor ancak aynı zamanda tüm Perks Card bakiyelerini kullanarak buna hazırlanmalarını tavsiye ediyor. Kullanıcılar ayrıca LG Pay'e kaydetmiş olabilecekleri diğer hediye kartlarını da yedeklemelidir. Ve tüm bunlardan tamamen hüsrana uğrayanlar, o karanlık günü beklemek yerine erken kayıtlarını iptal edebilirler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.