Snapchat gözlükleri piyasaya sürüldü! Özellikleri nelerdir? Fiyatı ne kadar? İşte tüm detaylar...

Snapchat gözlükleri piyasaya sürüldü! Özellikleri nelerdir? Fiyatı ne kadar? İşte tüm detaylar...

Snapchat Gözlükleri, Snap'in AR cihazlarına yapılan en son eklemedir. Önceki sürümlerden farklı olarak, Gözlükler sanal varlıkların gerçek zamanlı üst üste bindirilmesini destekler. İşte tüm detaylar...

Eskiden Snapchat olarak bilinen Snap, geçtiğimiz günlerde gelişmiş bir AR ekranı ve gerçek zamanlı kaplama ile birlikte gelen tamamen yeni Snapchat Gözlüklerini duyurdu. Artırılmış gerçeklik kullanan yeni Snapchat Gözlükleri, sanal bir ortamla etkileşim kurmanıza olanak tanır. Ancak şirketin belirttiği gibi yalnızca belirli içerik oluşturucular ve sanatçılar için piyasada mevcut. Snapchat Gözlüklerinin ne olduğunu ve satın almaya uygun olup olmadıklarını öğrenmek için okumaya devam edin. 

Snapchat Gözlükleri nedir? 

Esasen, Snapchat Gözlükleri, sofistike AR teknolojisiyle birlikte gelen giyilebilir bir aksesuardır. Lenslerin aslında şeffaf ekranlar olması dışında bir gözlük gibi inşa edilmişlerdir. Bir kamera ve mikrofon sistemi yardımıyla Snapchat Gözlükleri, gerçekmiş gibi görüntülenen dijital varlıklar üretir. Başka bir deyişle, çıtçıtlı gözlükler, gerçek fiziksel ortam üzerinde bir sanal nesneler katmanı oluşturur. 

Spachat Gözlük Özellikleri 

krmdkhrrz4xl7ozt-1621859321.jpeg

Snap AR Gözlükleri, hem iç hem de dış mekanlar için 2000 nit kadar parlak bir 3D dalga kılavuzu ekranı kullanır. Artırılmış varlıklar, 26,3 derecelik diyagonal görüş alanı içinde çalışır. Çevre hakkında doğru bilgi toplamak için 2RGB kameraları ve 4 mikrofonu da var. 15 milisaniyelik minimum gecikme süresiyle, dijital nesneler ve animasyonlar neredeyse doğal hissediyor. 

Gözlükler, yaklaşık 135 gram ağırlığında benzersiz bir tasarıma sahiptir. Tamamen şarj edilmiş bir ar gözlük 30 dakikaya kadar kullanılabilir. Lens Studio adlı özel bir uygulamayı kullanarak, içerik oluşturucular, daha sonra Snap üzerinde kullanılabilen ve paylaşılabilen 3B yüz ve dünya lensleri geliştirebilir. Önceki sürümden farklı olarak, yeni Snap AR Gözlükleri gerçek zamanlı AR yetenekleriyle birlikte gelir. 

Tüm Yeni Snapchat Gözlük Özellikleri 

162185777260ab95ec4c0a8.jpg

Snapchat Gözlüklerini kullanarak, sanal nesnelerle etkileşime girebilir, AR oyunları oynayabilir ve diğer Snap kullanıcılarına göndermek için görsel deneyimi kaydedebilirsiniz. Snap uygulamasındaki filtreler veya lensler gibi, gözlüklerin de aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli seçenekleri vardır ve bunlar tıklanıp paylaşılabilir. Her iki gövdede de gözlükteki sanal menüler arasında gezinmenizi sağlayan kapasitif dokunmatik yüzeyler vardır. 

Snapchat Spectacles Kullanılabilirliği  

Önceki gözlük sürümlerinden farklı olarak Snapchat, yeni Snapchat Gözlüklerini, Snapchat kullanıcıları için mevcut olacak bir üründen ziyade 'yalnızca yaratıcılar için' bir araç olarak pazarlıyor. Bu nedenle, en son sürüm henüz düzenli tüketiciler için mevcut değildir. Ancak şirket, gösteri deneyimini ortaya çıkarmak için seçilen içerik oluşturucularla zaten ortaklık kurdu ve ürünü kademeli olarak herkesin kullanımına sunabilir.  

Snapchat Spectacles Fiyat 

Mevcut sürümün fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak önceki sürüm 380 dolardan piyasaya sürüldü. Gelişmiş bileşenler ve bu gözlüklerin sunduğu deneyim göz önünde bulundurulduğunda, önceki fiyatlardan daha yüksek fiyatlı olabilirler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.