SpaceX, 60 tane daha Starlink uydusunu yörüngeye gönderdi

SpaceX, 60 tane daha Starlink uydusunu yörüngeye gönderdi

SpaceX, 60 tane daha uyduyu yörüngeye gönderdi. Amaç ise hızlı internet. SpaceX internet hizmetleri Türkiye'ye gelecek mi? Ne kadar hıza sahip? Tüm detaylar haberimizde.

SpaceX Şirketi, Falcon 9 roketinin Pazar günü en son 60 Starlink uydusunu yörüngeye fırlattığını ve Dünya'ya başarıyla geri döndüğünü açıkladı. Aynı zamanda Atlantik Okyanusu'ndaki Of Course I Still Love You drone gemisine başarıyla indiğini duyurdu .

SpaceX, daha önceki beş Starlink lansmanının ve Crew Dragon kapsülü için DM-1 görevinin bir parçası olduğunu dile getirdi. Pazar günkü görevin, Falcon 9 için rekor denemeye ulaşıldığı açıklandı.

Spacex, 60 Tane Daha Starlink Uydusunu Yörüngeye Gönderdi

ewb-ckivoau5d77.jpg

Uydular, SpaceX'in Dünya üzerindeki kırsal alanlara internet bağlantısı sağlamak için inşa ettiği, büyüyen Starlink takımyıldızının bir parçasıdır. Şirket proje kapsamında 12.000 uydu fırlatma iznine sahip ve şu ana kadar yörüngede 1.000'den fazla uydusu bulunuyor. 

SpaceX internet hizmetleri Türkiye'ye gelecek mi?

jahe6j2hzgv7wbwfbgzczb.jpg

Starlink'in geçen yıl başlattığı beta programında da10.000'e yakın kullanıcısı bulunuyor. Bir yönlendirici ve antenle birlikte gelen Starlink kiti, 70 ila 130 Mbps arasındaki internet hızı sağlıyor. Kullanım için aylık 99 $ ödenmektedir. İlk kullanım 499 $ 'a mal oluyor. Şirket geçtiğimiz ay ABD, Kanada ve İngiltere'de Starlink için 99 $ depozito ücreti ile ön siparişler açmıştı. Şuan için Türkiye'ye gelme durumu söz konusu bulunmamaktadır.

NASA'nın Kennedy Uzay Merkezi'nden Pazar günü SpaceX bir roket uzaya göndermişti. Yine geçtiğimiz birkaç gün içinde Falcon 9 roketlerinden birini Perşembe günü Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan havaya fırlatan SpaceX için ikinci roket deneyimi daha gerçekleşmiş oldu. Bu fırlatma ayrıca 60 uyduyu yörüngeye getirdi. Bir sonraki Starlink lansmanı 21 Mart'ta Cape Canaveral'dan planlanıyor.

Şuanda beta aşamasında olan internet hizmetleri, yörüngeye uydular girdikçe geliştirilmeye devam edecek. Böylece daha da geliştirilmesi sağlanarak, stabil bir internet hizmeti sunmaya başlayacaktır. Şuanda sadece belirli ülkelerde denenmektedir.

İlginizi çekebilir

NASA Gezgini Perseverance, Mars'tan Yeni Ses Kayıtları Gönderdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.