TikTok yine inceleme altında! Verilerimizi mi satıyor? Kişisel verilerimizi nasıl güvende tutarız?

TikTok yine inceleme altında! Verilerimizi mi satıyor? Kişisel verilerimizi nasıl güvende tutarız?

TikTok yine inceleme altında! Verilerimizi mi satıyor? Kişisel verilerimizi nasıl güvende tutarız? Gizliliğimizi nasıl daha güvenli hale getirebiliriz? İşte detaylar..

2020 sona ermeden önce, TikTok'un ABD'deki kaderi birkaç mahkeme kararı ve seçim sonuçları dengesine bağlıydı. Biden yönetimi devraldığında hafif bir rahatlama elde edebildi ve sonunda kancadan kurtulacağına dair umutları artırdı. Bunun bir kısmı, Başkan Biden TikTok, WeChat ve AliPay üzerindeki yasakları kaldıran yeni bir Yürütme Emri imzaladığında gerçekleşti. Bununla birlikte, Çin hükümetiyle iddia edilen bağları konusunda hala soruşturulacakları için hala sıcak suları bitmedi. 

TikTok'un sorunlarının temel nedeni, popüler sosyal ağın sahibi Çin merkezli şirket ByteDance'in Çin hükümeti adına veri topladığı iddiası. Bu İnternet hizmetleri için bir tür veri toplama normal olsa da ABD hükümeti ABD vatandaşlarının verilerinin Çin'in casusluk faaliyetlerini ilerletmek için kullanılması ihtimalini özellikle ele aldı. Elbette ByteDance ve diğer şirketler bu tür suçlamaları reddetti ancak bu, Trump yönetiminin yasaklar yayınlamasını engellemedi. 

tiktok-2020nin-en-iyilerini-acikladi-95845-jpg.jpg

Trump ayrıca ByteDance'e ABD'deki işini ABD şirketlerine satması için bir ültimatom verdi, ancak bu hiçbir zaman meyve vermedi. Neyse ki ByteDance için mahkemeler, yasaklarla mücadelede TikTok sahibinin yanında yer aldı ve yasağı aylarca erteledi. En azından şimdilik daha fazla yasak olmayacak, ancak Başkan Biden şirketlere temiz bir geçiş izni vermiyor. 

Yeni çerçeve, sağdaki soldaki şirketleri hemen yasaklamak yerine, Çin gibi genellikle ABD'nin ideallerine karşı olan hükümetlerle bağlantılı şirketlerle iş yapmanın ulusal güvenlik risklerini belirleyecektir. 

Bu EO, TikTok'un baştan beri masum olduğu anlamına gelmiyor. Çin'in ABD vatandaşlarıyla ilgili veri toplama kampanyasına gerçekten katılmaktan hâlâ suçlu bulunabilir, ancak en azından şimdi aksini kanıtlamak için daha fazla zamanı var. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.