Valve yeni oyun konsolu çıkartıyor: SteamPal! Özellikleri nelerdir? Ne zaman piyasaya sürülecek? İşte tüm detaylar...

Valve yeni oyun konsolu çıkartıyor: SteamPal! Özellikleri nelerdir? Ne zaman piyasaya sürülecek? İşte tüm detaylar...

Valve yeni oyun konsolu çıkarıyor: SteamPal! SteamPal özellikleri nelerdir? SteamPal ne zaman çıkacak? SteamPal Nintento Switch gibi mi olacak? İşte tüm detaylar...

Oyun el bilgisayarları son dönemde revaçta olan sistemlerden biridir. Bu kapsamda Nintendo Switch yalnızca orta veya düşük ayarlarda bile AAA başlıklarını çalıştırabilen taşınabilir cihazlar için potansiyel olarak karlı bir pazarı ortaya çıkardı. Bu da PC donanımı ve PC oyunlarını çalıştırmak dışında, Switch'ten ilham alan bir dizi cihaz ve konsept tasarımı yarattı. Bu eğilim göz önüne alındığında, en iyi Steam PC oyun platformu ile tanınan Valve'ın bu mücadeleye atlamayı planladığını ve bu yılın sonundan daha geç olmayacağını duymak şaşırtıcı değil. 

Valve, PC el konsollarını ticarileştiren ilk şirket olmayacak. GPD gibi Çinli markalar yıllardır bunu yapıyor. GPD WIN 3, AYA Neo ve ONEXPLAYER by One Netbook'un beğenileri, bu pazardaki en yeni ürünlerden sadece birkaçı. Elbette Valve'ın adı, bu cihaz kategorisinin çok ihtiyaç duyulan desteğini sağlayabilir ve bu da bu şirketlerin satışlarını ve şöhretini artırmaya yardımcı olabilir. 

Ancak Ars Technica , kod adı “SteamPal” olan bu söylentili Valve el bilgisayarının Nintendo Switch gibi çıkarılabilir kontrol cihazlarına sahip olmayacağına ve bunun yerine Switch Lite'a daha çok benzediğine dikkat çekiyor. Ayrıca, çoğunlukla daha fazla ve daha iyi kontroller içerecek. Ve elbette Nintendo'nun kullandığı ARM tabanlı NVIDIA Tegras'ta değil Intel veya AMD yongalarında çalışacak. 

Bu, Valve'ın kendi başına bir oyun PC ürününe ilk girişimi de olmayacak. Ancak Steam Makineleri zaten doymuş bir PC ve konsol pazarına girmeye çalışırken, bu şirketlere rağmen PC oyunlarını çalıştıran el bilgisayarları neredeyse hiç duyulmamış. Ayrıca Valve'ın bu cihaz için hala Linux'a bağlı kaldığı bildiriliyor. 

Rapor, Valve markalı avuç içi oyun cihazının en erken bu yıl piyasaya çıkabileceğini gösteriyor.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.