Windows 11 bilgisayara nasıl indirilir? Win 11 sistem gereksinimleri nelerdir? Ne zaman çıkıyor?

Windows 11 bilgisayara nasıl indirilir? Win 11 sistem gereksinimleri nelerdir? Ne zaman çıkıyor?

Windows 11 bilgisayara nasıl indirilir? Win 11 sistem gereksinimleri nelerdir? Ne zaman çıkıyor? Win 11 özellikleri nelerdir? İşte tüm detaylar..

Teknoloji camiasında Windows 11'in çıkış tarihiyle ilgili birtakım söylentiler ve sızıntılar dolaşıyor. Çıkış tarihiyle ilgili son sızıntılar, kullanıcıların aradığı ve istediği bilgiler arasında yer alıyor. Bu bilgi, sızdırılmış bir Intel dokümanından alındığından dolayı gerçeklik payı oldukça yüksek. Sızıntı, yeni İşletim Sisteminin Ekim ayında indirilebilir hale getirileceğini iddia ediyor. Bu kesinlikle tüm topluluğu heyecanlandıran bir haber. İşte Windows 11 çıkış tarihi ile ilgili internetteki tüm bilgiler.. 

Windows 11 çıkış tarihi onaylandı mı? 

Windows Insiders için Windows 11 sürümü zaten yayınlandı ancak bu, işletim sisteminin son sürümü değil. Bu nedenle, Ekim ayında Windows 11'in güncellenmiş bir sürümünün yayınlanmasını beklemek gerekiyor. Bilinmeyen bir Microsoft çalışanı Windows 11 ile ilgili bazı bilgileri gün yüzüne çıkarttı ve yapımcıların güncellemeler açısından aynı formatı izleyeceklerini söyledi. Böylece kullanıcılar, 22H1 ve 22H2 adlı güncellemelerin önümüzdeki yıl yayınlanmasını bekleyebilir. Bunun dışında Windows 11'in teknik özellikleri hakkında çok daha fazla bilgi yayınlandı.  

Sistemi sorunsuz bir şekilde çalıştırma gereksinimleri söz konusu olduğunda, yeni işletim sisteminin çok daha fazlasını talep ettiği iyi biliniyor. Bunun nedeni çoğunlukla oyuna eklenen yeni ve ağır oyun özellikleridir. Microsoft, OD'nin maksimum cihazlarda kullanılabilmesini sağlamak için AMD, Intel ve Qualcomm gibi büyük iş ortaklarıyla çalışmaya başladıklarını onayladı. Microsoft, bu özellikleri resmi olarak yayımladı. İşte özellikler: 

  • CPU: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, ve uyumlu bir 64-bit işlemcide 2 veya daha fazla çekirdek 
  • RAM: 4GB 
  • Depolama: 64GB veya daha fazlası 
  • Sistem üretici yazılımı: UEFI, Güvenli Önyükleme özelliği 
  • TPM: Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0 
  • Grafik kartı: WDDM 2.0 sürücüsü ile DirectX 12 veya üstü 
  • Ekran: Çapraz olarak 9 inçten büyük, renk kanalı başına 8 bit olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran 
  • İnternet: Windows 11 Home sürümü, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerektirir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.