Windows 11 özellikleri ve ekran görüntüsü sızdırıldı! Ne zaman çıkıyor? Bilmeniz gereken her şey...

Windows 11 özellikleri ve ekran görüntüsü sızdırıldı! Ne zaman çıkıyor? Bilmeniz gereken her şey...

Windows 11 sızıntısı, yeni bir Başlangıç ​​Menüsü, Görev Çubuğu, önyükleme sesi, ek özellikler ve daha fazlasını ortaya çıkarıyor. İşte detaylar..

Bu ayın başlarındaki Windows 11 sızıntısı herkesi şaşırtmıştı. Sosyal medya platformlarında birkaç video ve resim ortaya çıktı ve bu, Windows 11'in çıkış tarihinin yakında piyasaya sürülmek üzere olduğunu gösteriyor. Heyecanın zirvesine ulaşmak için Microsoft'un 24 Haziran 2021'de "Windows için sırada ne var" başlıklı planlanmış bir etkinliği var ve duyuru CEO Satya Nadella'nın yaklaşan Windows güncellemesinin on yılın en önemli güncellemesi olacağını açıklamasının ardından geldi. Windows 11 hakkında her şeyi öğrenmek için haberi okumaya devam edin. 

Windows 11 Çıkış Tarihi 

Microsoft Build 2021'de Satya Nadella, açılış konuşması sırasında birkaç aydır "yeni nesil Windows" kullandığını bildirdi. Şimdiye kadar bilinenlerden 24 Haziran'da Türkiye saati ile 18.00’de planlanan bir Microsoft etkinliği bulunuyor. Daha önce de belirtildiği gibi, etkinliğin başlığı çok net olmayan “Windows için sırada ne var”. Tüm spekülasyonlara rağmen, Windows 11 lansmanının aynı tarihte gerçekleşeceği doğrulanmadı. 

Yeni Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu 

e4bfnu7uuaa3-sj.jpg

Şimdi sıra Windows 11 sızıntısının video ve görüntülerine geliyor. Görünüşe göre, Windows 11 yükseltmesi birkaç görsel değişiklikle geliyor. Örneğin, ikonik Başlat Menüsü, ekranın ortasında görünen, en son uygulama kutucukları üstte ve genel ayar altta olacak şekilde yeniden tasarlandı. Microsoft, Başlat menüsünden canlı döşemeleri kaldırmış gibi görünüyor. Ancak, bir kullanıcı simgeleri sola hizalamak isterse, bunu yapabilir. İkinci olarak, görev çubuğundaki uygulama simgelerinin hizalanması artık ortada (macOS'a benziyor). Dikkate değer başka bir değişiklik, görev çubuğundaki bir widget simgesidir. 

Ek özellikler aracılığıyla çoklu uygulama desteği 

Yeni bir Windows 11 yükseltmesi, ekranı kapla düğmesiyle bir uygulama penceresi yakalama yeteneğidir. Windows 10 da bu tür özelliklere sahip olsa da gerekirse hangi uygulamaların masaüstünde sistematik bir sırayla düzenlenebileceğini kullanarak yeni yöntem daha verimli ve karmaşık görünüyor. “Geliştiriciler ve içerik oluşturucular için daha büyük ekonomik fırsatların kilidini açması” beklenen yeni Microsoft Store henüz açıklanmadı. Bir Windows 11 iso dosyasının da indirilebilir olduğu bildirildi. Ancak, doğrulanamadı. 

Kullanıcılar için basitleştirilmiş kullanıcı arayüzü  

Windows 11 iso veya beta sürümüne ulaşmayı başaranlar, yeni tasarımın yenilendiğini bildiriyor. Simgeler daha canlı ve menülerin kenarları hafif yuvarlatılmış gibi görünüyor. Uygulama geçişleri ve animasyonlar sorunsuz görünüyor ve kullanıcılar için daha iyi bir deneyim sunuyor. Kurulum deneyimi de basitleştirildi. Ancak, resmi etkinlik aracılığıyla daha fazla ayrıntı ortaya çıkacağından, yeni nesil pencerelerle gelecek değişikliklerin tümü bunlar değil. Windows 11 iso ayrıca karanlık modu da destekler. 

Windows 11, Windows 10 ve daha eski sürümler için ücretsiz 

Genel olarak, tüm tasarım Windows 10X ile karşılaştırılıyor. Öncelikle, Chrome OS'ye rakip olmak için dokunmatik ekranlar ve çift ekranlı cihazlarla daha iyi kullanılabilirlik sunmak için tasarlandı. Windows'un tamamen yeni bir sürümü olmak yerine, Windows 10'un daha rafine bir sürümüdür. Windows 11 yükseltmesi, sorunsuz bir geçiş için Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz olacaktır. Ancak, bir kullanıcı şu anda Windows 8 kullanıyorsa, Windows 8.1'e güncellemek onları ücretsiz Windows 11 güncellemesi için uygun hale getirecektir. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.