Xiaomi yeni teknoloji kameralı telefonlarını duyurdu! Bu kameralar çok konuşulacak...

Xiaomi yeni teknoloji kameralı telefonlarını duyurdu! Bu kameralar çok konuşulacak...

Xiaomi son teknoloji kameralı sistemlerini duyurdu. Bu kapsamda yeni telefonlarında farklı modüler kameralar yer alacak. İşte tüm detaylar..

Akıllı telefon kameraları bir kez daha neredeyse gülünç bir hızla büyüyor ve boyutları da buna nazaran artıyor. Gerçekten mükemmel kameralara sahip akıllı telefonlar için büyük bir pazar olsa da ayrıca özellikle bu süreçte pahalı markalaşma için ödeme yapıyorlarsa, herkes bunlarla o kadar ilgilenmeyebilir. Tüketiciler, telefonların nasıl yapıldığından dolayı hangi kameraları alacakları konusunda pek bir seçeneğe sahip değiller. 

Modüler telefon fikri pek yeni değil ve birkaç şirket bu fikirleri gerçeğe dönüştürmeye çalışıyor. En yakın deneme başarısız LG G5'in bazı modüler parçalar üzerindeki denemesiydi, ancak Fairphone aynı zamanda sürdürülebilirlik uğruna modülerliği zorluyor. Görünüşe göre Xiaomi'nin başka modüler fikirleri de yer alıyor. 

LetsGoDigital tarafından tespit edilen patente göre Xiaomi, bir telefonun yalnızca belirli parçalarının çıkarılabildiği bir sistem düşündü. Pil, ekran ve mantık kartları dahil olmak üzere telefonun temel bileşenleri sağlam kalırken, kamera modülleri ve alt bağlantı noktaları değiştirilebilir. Xiaomi'nin ne anlama geldiğini görselleştirmek biraz zor olabilir ama neyse ki, LetsGoDigital bu modüler telefonun neye benzeyebileceğine dair bazı renderlar paylaşıyor. 

Xiaomi'nin kendi patent başvurusuna dayanan modüler telefon, kare kamera çıkıntısına sahip bir modül ile tek bir sütunda kameralı bir modül arasında geçiş yapabiliyor. Bununla beraber, renderlar aynı zamanda arka tarafında ikinci bir ekrana sahip bir modül tasarlıyor, bu da kameraları öz çekimler için kullanmak adına mükemmel hale getiriyor. 

Patent ayrıca telefonun alt kısmının dışarı doğru kaydığını gösteriyor, ancak onunla ne yapılabileceğini göstermiyor. Telefonun bu kenarı, hoparlörlerin ve şarj bağlantı noktalarının orada olması nedeniyle biraz sorunlu olabilir. Tabii ki, bunlar sadece patentler ve özellikle modüler telefonların popüler fikirler olmasına rağmen iyi satılmadığı göz önüne alındığında, gerçek ürünler bile olmayabilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.