Netflix, İKS ve Sinema Televizyon Sendikası pandemi 2. faz destekleri başlıyor..

Netflix, İKS ve Sinema Televizyon Sendikası pandemi 2. faz destekleri başlıyor..

Küresel pandemi piyasasından etkilenen kuruluşlar için 2. faz destekleri başlıyor. Netflix 2. faz desteği ne zaman? Sinema Televizyon Sendikası faz ödemeleri nasıl yapılacak?

Netflix, İKS ve Sinema Televizyon Sendikası ortaklığıyla yeni bir girişimde bulunuluyor. Pandemi dolayısıyla küresel anlamda ülkeler ve kurumlar ne yazık ki zor duruma girdi. Bu içinden çıkılmaz ekonomik buhran için bu üç kuruluş yeni bir ortaklık geliştirdi. Bu kuruluşlar dizi ve filmlerde, arka planda kalmış olan kamera arkası çalışanlarına ekonomik anlamda destek sağlayacak. Böylece dizi ve film sektörüne büyük anlamda yatırımlar yapılarak, destek çıkılacak. Amaç ise sürekliliği sağlamak olacak.

COVID-19 Sinema ve Televizyon Sektörü Desteği kapsamında başlatılan ortaklığın ikinci faz süreci başlıyor. Sadece Netflix'in bu süreçte sağladığı ekonomik destek yaklaşık olarak 6 milyon TL civarında olacak.

Netflix 2. Faz ödemeleri Mart Ayında Başlayacak

netflix-logo.jpg

Ortaklık sonucunda ilk faz ödemeleri geçtiğimiz yılın Haziran ayında tamamlanmıştı. Yaklaşık olarak Netflix tarafından 4 milyon TL destek sunulmuştu. Bu ekonomik destek, belirli kriterleri sağlayan ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştı.Şimdi ise sırada ikinci faz ödemeleri olacak. İkinci faz ödemeleri yaklaşık olarak 2 milyon TL civarında bir desteği sağlayacak. Yine belirli kriterleri sağlayan ve ihtiyaç sahipleri için bu destek sağlanacak. Deteğin yönetimini ve dağıtımını ise İKS ve Sinema Televizyon Sendikası kurumları üstlenecek.

Mart ayı içerisinde başlanacak olan yeni ekonomik destek için herhangi bir başvuru formu bulunmuyor. Dolayısıyla bu destek ile ilgili yeni bir başvuru yapılmayacak. Bu destek sadece ilk fazda ödenmesi gereken fakat üst limite ulaşıldığı için destek alamayan kişilere gönderiliecek. Dolayısıyla bu destek için herhangi bir başvuru yapılmayacak.

2. Faz Ödemeleri Kamera Arkasında Çalışanlara Verilecek

netflix-and-chill.jpg

İkinci faz ödemeleri genel olarak kamera arkası çalışanları kapsamaktadır. Işık, ses, makyaj, sanat yönetimi ve kostüm tasarımcıları, bu desteği almak için başvuruda bulunmuştur. Yine pek çok birimde farklı görevlerde bulunan birçok kişi de bu destekten faydalanmak için gün sayıyor.

İlginizi çekebilir

NASA Gezgini Perseverance, Mars'tan Yeni Ses Kayıtları Gönderdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.