NASA Gezgini Perseverance, Mars'tan Yeni Ses Kayıtları Gönderdi

NASA Gezgini Perseverance, Mars'tan Yeni Ses Kayıtları Gönderdi

Perseverance yeni gönderdiği ses kayıtları ile gündemdeki yerini aldı. Perseverance gezgininin gönderdiği ses kayıtları nedir? Ses kayıtlarını nasıl dinlerim? Tüm detaylar haberimizde.

NASA, uzun süre önce gönderdiği Mars gezgini Perseverance'ı, önemli bulgular üzerine görevlendirdi. Perseverance Mars'ta yeni toprak parçaları elde edecek ve eski yaşamlara ait izlerin olup olmadığını gözlemleyecek. Diğer önemli görevi ise Mars'ta insanlığının yaşayabilmesi için atmosferin uygun olup olmadığını kontrol etmek olacak. Tüm bu önemli görevler için Perseverance gezgini şuanda Mars semalarında geziyor.

Kızıl Gezegende çalışmalarını ve araştırmalarını sürdüren gezgin, önemli görüntüler ve ses kayıtları göndermeye devam ediyor. Önceki gönderdiği görüntüler sosyal medyada yerini aldı. Araştırmacılar tarafından paylaşılan görüntüler arasında Mars gezgininin nasıl bir model olduğunu ve Mars yüzeyiyle birlikte çektiği selfie yer almaktadır. Çektiği ve gönderdiği görüntüler sayesinde insanlık tarihinde ilkleri yaşatmaya devam ediyor.

Gönderdiği Ses Kayıtları İnsanlık İçin Önemli Bir Gelişme Olduğu Belirtildi

6c32ba4031f1b391a3dcff7d69c3b95f56f225f9.jpeg

Perseverance görevine devam ediyor. Mars gezgini önemli görevleri bir bir başarıyla yerine getiriyor. Son olarak ise Mars'tan yeni sesleri göndermek ve bunları araştırmacılara ulaştırmaktı. Bu görevi de başarıyla yerine getirdi. Ses kaydında çeşitli elektriksel akımların geçtiğini duyabilmekteyiz. Bu önemli gelişme tüm dünyaya paylaşıldı.

Bu ses kaydının başarıyla gönderilmesi sonucu kritik görevlerin de başarıya ulaşacağı bilgilendirmesi yapıldı. Çünkü bu sesin yollanması SuperCam aletinde herhangi bir sorunun olmadığına işarettir. Dolayısıyla gezginin mikrofonunda şuan için oluşan herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Diğer çalışmalarını ve ses işlemlerini gerçekleştirmek için önünde teknik bir engel yoktur.

Ayrıca bu önemli gelişmelerin yanı sıra NASA araştırmacıları daha tam olarak tüm detaylarıyla açıklama yapmamaktadırlar. Çünkü asıl gösterinin gezgin ile birlikte giden helikopterde yattığını öne sürdüler. Asıl bomba o zaman patlayacaktır sözleri araştırmacılar tarafından dile getirildi.

Biz de bu gelişmeleri yakında takip ediyor ve sizlere duyuruyor olacağız.

Ses kaydını aşağıdan dinleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Android'de Office uygulamaları için karanlık mod geldi mi? Güncelleme ne zaman? Nasıl Yapılır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum