Son dakika... Valilik açıkladı: İstanbul'da 93 okula tahliye kararı

Son dakika... Valilik açıkladı: İstanbul'da 93 okula tahliye kararı

Son dakika: İstanbul Valiliği, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi (İSMEP) kapsamında eğitim kurumlarıyla ilgili çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, 20 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren riskli 93 okul ve eğitim kurumundaki öğrencilerin depreme dayanıklı okullara nakledilerek eğitimlerine devam edecekleri belirtildi.

Son dakikaİstanbul Valiliği, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi (İSMEP) kapsamında eğitim kurumlarıyla ilgili çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, 20 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren riskli 93 okul ve eğitim kurumundaki öğrencilerin depreme dayanıklı okullara nakledilerek eğitimlerine devam edecekleri belirtildi.

1999 Marmara Depremi'nin yıkıcı etkilerini en aza indirmek amacıyla, 2006 yılında İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) kurulduğu ifade edildi. İSMEP kapsamında İstanbul'daki 1,418 okulun etütleri yapıldığında, 67'sinin depreme dayanıklı, 1,351'inin ise riskli olduğu tespit edildiği belirtildi. Riskli olan 1,351 okuldan 769'unun güçlendirildiği, 367'sinin yıkılıp yeniden yapıldığı ve 87 okulun da güçlendirildiği veya yıkılıp yeniden inşa edildiği aktarıldı.

Deprem etüt ve analizlerinin sonucunda geriye kalan 128 riskli okuldan 109'unun yıkılıp yeniden inşa edileceği, 19'unun ise güçlendirileceği açıklandı. İstanbul Valiliği, deprem riskini en aza indirmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

51 bin 995 öğrenci ve 2 bin 765 öğretmen nakledilecek

İstanbul Valiliği, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi (İSMEP) kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, 1999 Marmara Depremi'nin ardından, depremlerin yıkıcı etkisini en aza indirmek için İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin kurulduğu belirtildi. İSMEP kapsamında, İstanbul'da 1999 yılı öncesinde inşa edilen 1.418 okulun etütleri yapıldığında, 67'sinin depreme dayanıklı, 1.351'inin ise riskli olduğu tespit edildi. Riskli okullardan 769'u güçlendirildi, 367'si yıkılıp yeniden yapıldı ve 87'si de güçlendirilerek yeniden inşa edildi. Geriye kalan 128 riskli okuldan 109'unun yıkılıp yeniden yapılması, 19'unun da güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz yıl, 128 riskli okulun 35'indeki öğrencilerin başka okullara nakledilerek güçlendirme ve yeniden yapım projelerine başlandığı belirtilen açıklamada, şimdi ise geriye kalan 93 riskli okulun etüt çalışmaları neticesinde, 76'sının yıkılıp yeniden yapılması, 17'sinin de güçlendirilmesi kararlaştırıldığı ifade edildi. Bu kapsamda, 20 Şubat 2023 Pazartesi günü itibarıyla, riskli 93 okul ve eğitim kurumunda öğrenim gören 51 bin 995 öğrenci ve 2 bin 765 öğretmen, ilçe kaymakamlıkları, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından depreme dayanıklı okullara nakledilecekler. Bu okullar, ihtiyaca göre taşımalı eğitim kapsamına alınacaklar. Ayrıca, yenilenen okullar sayesinde, İstanbul'daki öğrenciler ve öğretmenler depreme karşı güvenli okullarda eğitim ve öğretimlerine devam edecekler. Açıklamada, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileği de yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.