Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeni Ekonomi Hamlesi Geldi..

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeni Ekonomi Hamlesi Geldi..

AK parti hükümeti, ekonomi alanında yeni düzenlemeler getirdi. Ak Parti yeni ekonomi düzenini bugün Meclis’e sundu. Emeklilik hizmeti sunan kuruluşlarda 18 yaş altı küçüklerin bireysel emeklilik sistemine dahil edilmesiyle birlikte emeklilik birikimlerinin BES’e aktarımına imkan tanıdı.

Sık sık ekonomik alanda yenilenmelere giden devlet büyükleri hem halkın hem de devletin kalkınabilmesi için ellerinden geleni yapıyor. Çalışma yaşamına küçük yaşlarda başlayan Türk halkı, dünya genelinde tanımlı – tanımsız hatırı sayılır bir çocuk işçi kitlesine sahip. Kimisi aile baskısıyla, zorlanarak çalışırken kimisi de mecbur kaldığından, kendi imkanlarıyla hayata tutunup geçinebilmek için çalışma hayatına atılıyor.

Bugün yaşayıp ileriye dair bir emeklilik planı olmayan 18 yaş altı bireyler için AK Parti milletvekilleri, 18 yaş altı çalışan vatandaşların Bireysel Emeklilik Sistemi ( BES) kapsamına alınmasına, emekliliğe yönelik taahhütte bulunan hizmet sunucularının BES'e aktarımına imkan sağlanmadı. Karayolları Trafik Kanunu çerçevesindeki zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamı dışında kalan konuların yeniden düzenlenmesini de içeren Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundular.

Yeni pakete göre küçük firmalara istihdam sağlamaları şartıyla kredi garanti fonu destekli kredi sağlanacak.

Orta vadeli program ve orta vadeli mali planın tek bir belge haline getirileceği biliniyor. Finansal istikrar ve kalkınma komitesi, finansal istikrar komitesi olarak yeniden yapılandırılacak açıklamaları yapıldı.

BES Nedir?

İster çalışan ister çalışmayan genç veya yetişkin her tür insanlara hitap eden, bugün ki yaşadığınız hayat standartlarına emeklilik döneminde de sahip olabilmek, sürdürebilmek için güvenli bir tasarruf ve yatırım aracıdır.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.