Almanya'nın dev bankasından Türkiye için dolar, euro, döviz ve enflasyon tahmini!

Almanya'nın dev bankasından Türkiye için dolar, euro, döviz ve enflasyon tahmini!

Almanya'nın en büyük bankalarından biri olan Commerzbank, yayınladığı bir raporda Türkiye'ye dair enflasyon ve döviz tahmini yaptı.

Almanya'nın en büyük bankalarından biri olan Commerzbank bünyesinde bulunan ekonomist Tatha Ghose tarafından hazırlanan rapora göre, "Tayyip Erdoğan tarafından atanan yeni TCMB başkanı konvansiyonel açıklamalarda bulunurken, piyasalar meçhul bir politika deneyi yaşanacağının farkında. Bu özel deney ise bir döviz enflasyonu sarmalıyla sonuçlanma riskini taşıyor." 

''Dolar'ın 10 TL olması bekleniyor.''

Commerzbank, Merkez Bankası'nın yaz aylarında faiz indirimi döngüsüne başlamasının ardından 1 ABD Doları'nın 3. çeyrekte 10.00 TL'ye denk olacağı beklentisini taşıyor.

''Enflasyon yüzde 21'i aşabilir.''

Commerzbank, faizin birkaç adımda yüzde 13 civarına çekileceği varsayımına dayanarak, enflasyonun yıl sonuna kadar güçlü şekilde hızlanacağını tahmin ediyor. Raporda enflasyon oranları ise şu şekilde yer alıyor:

2021 sonu için yüzde 20,9 ve 2022 sonu itibariyle yüzde 21,5 gibi bir enflasyon tahmini yapıyoruz. Uygulanan deney sonunda gösterge faiz oranı tekrar yüzde 20'ye yükseleceğinden, Dolar/TL'nin 10.00'da sabitlenebileceğini belirtmek isteriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.