Bakanlık kesenin ağzını açtı! 20 bin, 30 bin, 40 bin TL maddi yardım yapacak...

Bakanlık kesenin ağzını açtı! 20 bin, 30 bin, 40 bin TL maddi yardım yapacak...

Başvuru yapan herkese maddi yardım yapılacak! Maddi yönden zorluk çeken kişiler müjde! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından müjdeli haber gelmeye devam ediyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından müjdeli haberler verilmeye devam ediliyor. Maddi yönden zorluk çeken kişilerin, biraz olsa refaha ermesi için farklı kalemlerde vatandaşlara sosyal yardım yapılmaktadır. Belirli başlı şartları taşıyan vatandaşlar, ilgili birimlere başvurarak devletten her ay düzenli ödeme alabilirler. 20 Bin TL ile 40 Bin TL arasında sosyal yardım ödemeleri başladı.

Başvuru yapan herkese yardım parası verilecek. 20 Bin TL ile 40 Bin TL arası ödeme almak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yapabilirsiniz. Ekonomik yönden zorluk yaşadığınız zaman, başvuru yaparak çok farklı kalemlerde sosyal yardım alabilirsiniz. Verilecek yardımla ilgili belirli şartları karşıladığınız takdirde düzenli olarak ödeme alabilirsiniz.

Hangi Yardımlar Verilmektedir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ekonomik yönden zorluk çeken vatandaşlara maddi destek ödemesi yapılmaktadır. Bakanlık tarafından verilen ödemeler farklılık göstermekle beraber, ihtiyaç sahiplerine verilmektedir. Peki, bakanlık tarafından hangi yardımlar verilmektedir? İşte, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımlar:

  • Gıda yardımı
  • Barınma yardımı: 20 bin - 30 bin - 40 bin lira
  • Eşi vefat eden kadınlara: 325 TL - (2 ayda 1 ödeme yapılır.)
  • Yakacak yardımı
  • Engelli yaşlı aylığı: 763,67-TL ile 914,41-TL arası aylık
  • Elektrik yardımı: 75 kWh, 100 kWh, 125 kWh, 150 kWh, tutarın her ay yardım
  • Asker ailelerine verilen yardımlar - 400 TL (2 ayda 1 ödeme yapılır.)
  • Yetim ve öksüz yardımları - 150 TL (2 ayda 1 ödeme yapılır.)
  • Doğum yardımları - 300 TL - 400 TL - 600 TL
  • Kira yardımı: Her ay en yüksek 130 TL - 270 ay 

gibi yardımlar verilmektedir.

Yardımlardan faydalanmak için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gidip şahsen başvuru yapabileceğiniz gibi aynı zamanda başvurularınızı e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum