Encazip: "Elektrik tüketicilerinin hakları kanun ve yönetmeliklerle korunuyor"

Encazip: "Elektrik tüketicilerinin hakları kanun ve yönetmeliklerle korunuyor"

ANKARA (AA) - Elektrik tedarikçileri karşılaştırma ve değiştirme sitesi encazip.com, elektrik tüketicilerinin bazı haklarının kanun ve yönetmeliklerle...

ANKARA (AA) - Elektrik tedarikçileri karşılaştırma ve değiştirme sitesi encazip.com, elektrik tüketicilerinin bazı haklarının kanun ve yönetmeliklerle korunduğunu belirtti.

Encazip'ten yapılan açıklamaya göre, abonelerin bazı durumlarda elektriği kesilemiyor.

Yaşam destek cihazlarına bağlı tüketicilerin elektriği kesilemez. 65 yaş üstü, yüzde 40'ın üzerinde engelli olduğuna dair sağlık kurulu raporunu görevli tedarik şirketine ibraz edenler ve Şehit Aileleri ve Muharip/Malul Gaziler mesken alt tüketici grubunda bulunan tüketicilerin elektriği sadece üç fatura üst üste ödenmezse kesilebilir.

Dağıtım şirketi görevli tedarik şirketlerinin aldıkları hizmetle ilgili gerekli bilgilendirmeleri tüketicilere yapmak zorunda.

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'nın dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için düzenlediği elektrikle ilgili yardım programları bulunuyor.

Destekten faydalanabilecek ihtiyaç sahibi ailelerin belirlenmesi için hanede kişi başına düşen gelire bakılıyor. 2022 itibarıyla bu tutar 1417 lira olarak belirlendi. Dört kişilik bir ailenin geliri 3 bin 409 liranın altındaysa ihtiyaç sahibi hanelerin elektrik tüketimi belirlenen kilovatsaat limitine kadar karşılanıyor. Bu yardımdan yararlanabilmek için herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek yok.

Hak sahiplerinin kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmeleri yeterli oluyor. Bu yardım programı kapsamında 1 Ocak 2022'den itibaren 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (103 lira), 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (137,33 lira), 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (171,67 lira), 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (206 lira) karşılığı tutarınca nakdi destek sağlanıyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.