Ethereum Klasik fiyat analizi: ETC benzersiz yükselişini devam ettirebilecek mi?

Ethereum Klasik fiyat analizi: ETC benzersiz yükselişini devam ettirebilecek mi?

Ethereum Klasik fiyat analizi: ETC benzersiz yükselişini devam ettirebilecek mi?

SonDakika7 HaberEthereum Klasik, bu Cumartesi günü şu ana kadar net bir eğri belirleyebilmiş olduğunu söylemek zor. ETC 184 doların üzerine çıkarak büyük bir rekor kırdıktan sonra düzeltmeye girdi.

Diğer kripto para birimleri arasında Bitcoin, Dogecoin ve Ethereum’daki meteoritik yükselişin ardından perakende yatırımcıların değeri düşük yatırım alternatifleri arayan Ethereum Classic, Perşembe günü yaklaşık %50 artarak rekor seviyedeki en yüksek seviyeye ulaştı.

ETC fiyatı rekor seviyelere ulaştıktan sonra rallinin neredeyse yarısını geri çekti ve boğalar nefes aldı.Ethereum Klasik fiyatı nereye gidiyor?
Ethereum Klasik’in 12 saatlik grafiğinde görüldüğü gibi fiyat, bu ay şimdiye kadar görülen yaklaşık %300’lük rallinin %50 Fibonacci Retracement seviyesi olan 111 dolar seviyesinin yakınında kilit desteği savunmayı başardı.

Cuma günkü keskin satışlara rağmen, ETC boğaları kontrolü tekrar ele geçirerek günü 119,91 dolarda kapattı. Yazım sırasında, kripto para yaklaşık %1 artarak 121 $ seviyelerinde işlem görüyor.

Fiyat, söz konusu zaman diliminde bir doji mumu oluşturdu ve boğaların ve ayıların kontrol için savaşıyor gibi göründüğünü gösteriyor.

Aynı yükselişin 127.20 $’da yer alan %61.8 Fibonacci seviyesi, spottaki herhangi bir yukarı yönlü girişimi sınırlıyor.Aralıklı hareketliliğin ortasında, trader’lar fiyatlarda bir sonraki yön için güçlü bir katalizör bekliyor.

Bununla birlikte, göreceli güç endeksi (RSI) aşırı alım bölgesinde gezinirken, ETC boğaları temkinli olmaya devam ediyor.

Düzeltici düşüş, yalnızca 12 saatlik bir mum çubuğunun %50 Fibo seviyesinin altında kapanmasıyla yeniden çekiş kazanabilir ve bu muhtemelen 100 dolardaki psikolojik seviyeyi ortaya çıkarabilir.

Bir sonraki aşağı yönlü hedef, Perşembe gününün en düşük seviyesi ile %38,2 Fibo seviyesinin kesiştiği 94-84 dolar bölgesi civarında öngörülüyor.

Alternatif olarak, %61,8 Fibo seviyesinin üzerindeki bir artış, yükseliş momentumunu güçlendirebilir ve gözler yine 150 dolar bariyerinde olabilir. Bu seviyede, %78.6 Fibo seviyesi yer alıyor.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.