Hemen Başvuru Yapın Faturanızın 120 Lirasını Devlet Ödesin! Fatura Yardımı Nasıl Alınır?

Hemen Başvuru Yapın Faturanızın 120 Lirasını Devlet Ödesin! Fatura Yardımı Nasıl Alınır?

Elektrik, doğalgaz, su faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjdeli haber geldi. Başvuru yapanların faturalarının 120 lirası artık devlet tarafından ödenecek.

Sosyal bir devlet olmanın gerekliliklerini yerine getiren devletimiz, temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Maddi yetersizlikler yüzünden elektrik, su, doğal gaz faturaları gibi faturalarını ödeyemez hale gelen vatandaşlara devlet yardım eli uzatıyor.  Üstelik Aile Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen bu yardımdan yararlanmak için sadece 1 koşulu karşılıyor olmak yeterli oluyor.  Peki devletten elektrik desteği almanın şartları nelerdir, kimler elektrik faturası desteği alabilir?

2021 ELEKTRİK FATURASI YARDIMI NE KADAR?

Elektrik faturası desteğinin ne kadar verileceği hanede yaşayan kişi sayısına göre belirlenmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan üst limitlere göre;

-2 kişilik ailelere ayda 75 kWh,

-3 kişilik ailelere ayda 100 kWh,

-4 kişilik ailelere ayda 125 kWh,

-5 ve daha fazla kişinin olduğu ailelere de ayda maksimum 150 kWh elektrik tüketim desteği verilecektir. Yani bu yıl bu destekten yararlanmaya hak kazanmış vatandaşlara en fazla 120 liralık fatura desteği sağlanacaktır.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİNİ KİMLER ALABİLİR?

Elektrik tüketim desteği olarak da bilinen elektrik faturası yardımından yararlanmak isteyen vatandaşların bazı koşulları karşılıyor olması gerekmektedir. Söz konusu yardımdan sadece gerçekten muhtaç durumda olan Türk vatandaşları faydalanacaktır. Muhtaç durumda olan Türk vatandaşlarının karşılamaları gereken son koşul ise başka bir sosyal yardım programından da yararlanıyor olmasıdır.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Maddi desteğe ihtiyacı olan ailelere devlet tarafından verilen elektrik tüketim desteğine çeşitli şekillerde başvurabilirsiniz. İlk olarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bünyesinde yer alan Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine müracaat edebilirsiniz. Bunun dışında; yaşadığınız ildeki kaymakamlığa gidip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da talebinizi iletebilirsiniz. Söz konusu kurumlara yaptığınız başvurularda aşağıda söz edeceğimiz belgeleri götürmeniz gerekmektedir.

Bu belgeler;

  • Elektrik tüketim desteği almak isteyen kişinin ve onunla birlikte aynı hanede yaşayan diğer kişilerin T.C nüfus cüzdanının fotokopisi,
  • Muhtarlıktan alınacak muhtaçlık belgesi,
  • Güncel döneme ait elektrik faturası,
  • Elektrik Faturası Desteği başvuru dilekçesidir.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ SORGULAMA

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurusunu ileten ve elektrik faturası desteği almaya hak kazanan vatandaşların T.C. kimlik kartları ve elektrik faturaları ile birlikte PTT şubelerine gitmesi ve PTT yetkilisine bu yardımı aldığını söylemesi gerekmektedir. Yapılan sorgulama sonucunda herhangi bir sorun çıkmazsa, kişinin almaya hak kazandığı yardım tutarı kadar elektrik faturasında indirim yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum