SSK ve Bağ-Kur'lu Emeklilere Yılbaşında Rekor İkramiye Geliyor... Hangi Emekli Ne Kadar Alacak? İşte Güncel Rakamlar

SSK ve Bağ-Kur'lu Emeklilere Yılbaşında Rekor İkramiye Geliyor... Hangi Emekli Ne Kadar Alacak? İşte Güncel Rakamlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurusu gerçekleştirilen emekli ikramiyeleri hakkında yeni haberler gelmeye başladı. SSK, SGK, Bağ-Kur emeklilerine ve memura yılbaşında 1100 TL'lik yılbaşı ikramiyesi var mı?

Emekli vatandaşlar açısından devlet destekli bir şekilde nakit ödemeleri yapılıyor. Emekli vatandaşlar, bankalar tarafından veriliyor olan promosyonlar haricinde devlet tarafından veriliyor olan emekli promosyonları da gündeme geliyor. Emekli vatandaşlar, devlet tarafından veriliyor olan promosyonların adı ise ikramiye olarak geçiyor. Daha öncesinde Ramazan Bayramı'nda ve Kurban Bayramı'nda 1000 TL'lik ödeme alan emekliler, pandemi dönemi içerisinde 1100 TL ödeme almıştı. Pandemi dönemi içerisinde problem yaşamakta olan emekli vatandaşlar açısından başlatılan yılbaşı ikramiyesi ile ilgili ayrıntılar netlik kazanmaya başladı. 

Emekli vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nda ve Kurban Bayramı'nda almış oldukları 1100 TL'lik ikramiyeleri yılbaşında da almak istiyor. Yılbaşı ikramiyesi olarak emekli bulunan vatandaşlara verilecek olan 1100 TL bu ay içerisinde belli olacak. Eğer ki meclis onayından geçmesi durumunda resmi gazetede yayınlanırsa o zaman herhangi bir müracaat dahi yapılmasına gerek olmadan maaş alınan gün hesaplara 1100 liralık yılbaşı ikramiyesi yatacak.

EMEKLİLERE NE KADAR YILBAŞI İKRAMİYESİ VERİLECEK?

2021 yılının sonuna doğru ağır ağır gelirken, emekliler yılbaşı ikramiyesi alıp almayacaklarını merak etmeye başladı. Yılbaşı ikramiyeleri onaylanması halinde emekli maaşı alınan banka hesabına devlet tarafından 1100 TL'lik ikramiye yatırılacak. Meclis tarafından sunulacak bu tavsiye ile birlikte Eğer ki 1100 TL'lik ödeme alınması talep edilirse başvuru yapılmasına gerek olmadan devlet tarafından emekli maaşı hesabını bu para aktarılacak ve yılbaşından önce çekim işlemleri gerçekleştirilecek. 

Yılbaşı ikramiyesinin emeklilere verilmesi konusu meclisten geçmez ise eğer devlet bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, gerçekleştirecekleri avantajlı kampanyalar yılbaşı açısından emekli vatandaşların nakit olanağı tanıyacak. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank üzerinden alınacak emekli maaşları üzerinden 10 Bin TL'ye varan 36 ay vadeli düşük faizli kredi ilk taksit ödemesinde ise 6 ay sonra ödeme yapılabilecek şekilde kampanyaya başvuru yapılabilir. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank 10 Bin TL'lik 36 ay vadeli verilen kredi haricinde hem de emekli maaşlarını kendi bankasına taşıyan emekli vatandaşlar 750 TL'ye varan Emekli promosyonu ile 5 Bin TL'ye varan artı para avantajı sunuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.