Yeni Dönem Başladı.. 3 Yıllık Vergi Muafiyeti Geldi!

Yeni Dönem Başladı.. 3 Yıllık Vergi Muafiyeti Geldi!

İlk kez çalışacak olan genç girişimciler için müjdeli haber! Vergiye uyumlu olarak çalışan mükelleflere yüzde 5 oranında vergi indirimi yapılmıştı. Bu vergi indiriminin üzerine ise işe yeni başlayan gençler için 3 yıllık vergi muafiyeti geliyor. Gündeme gelen kararla ilgili detaylı bilgiyi ise Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan verdi...

Vergi İndirimi Yapılmıştı

Covid-19 pandemisi sebebiyle vatandaşlardan alınan vergilerin yükü azaltılmıştı. Mükelleflere yüzde 5 oranında yapılan vergi indirimi rahat bir nefes aldırmıştı. Bunun üzerine mükelleflerin beyanname ve bildirim verme dosyalarının yanı sıra bazı vergi yükümlülüklerinin süresi de uzatılmıştı. Yapılan indirimle beraber vatandaşların vergi anlamında yükümlülükleri azaltılmıştı.

Sektörlere Kredi Faiz ve Erteleme Desteği

Konuya yönelik bilgilendirme yapan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ‘Vergi Usul Kanunu’nda yer alan tebliğ gereği vatandaşların rahat bir nefes alacağını açıklamıştı. Alınan tebliğ kapsamında geçici süreyle faaliyetlerine ara veren ya da durduran işletmelerin bağlı olduğu sektörlerin kredi borçlarında faiz desteği ve ertelenme sağlanmıştı. Bu tebliğ kapsamında da 3 farklı karar alınmıştı.

Genç Girişimciler İçin Kollarını Sıvadılar

Salgınla mücadele kapsamında Meclis’e sunulan bir önergeyle basit usul vergisi veren mükellefler KDV’den muaf tutulmuştu. Bunun yanı sıra ilk kez çalışmaya başlayacak olan genç girişimciler için de kolları sıvadılar. İlk defa işe başlayacak olan 29 yaşından küçük genç girişimciler 3 yıl süre ile kazanç istisnasından faydalanabilecekler. Yaklaşık olarak 75 bin TL tutarında kazanç istisnasından yararlanacak olan gençlerin ticari kazançları 2021 yılında 14 bin TL indirime tabii tutuluyor.

İlginizi çekebilir...

Pandemiden En Çok Zarar Gören Sektöre Devletten Nisan ve Mayıs Ayları İçin Prim Desteği!

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.