Pandemiden En Çok Zarar Gören Sektöre Devletten Nisan ve Mayıs Ayları İçin Prim Desteği!

Pandemiden En Çok Zarar Gören Sektöre Devletten Nisan ve Mayıs Ayları İçin Prim Desteği!

Normalleşme döneminde vaka sayılarındaki büyük artış nedeniyle tekrardan kısmi kısıtlama kararı alındı. Şüphesiz pandemi başladığından bu yana en çok etkilenen sektör olan yeme-içme sektörü için destekler tekrar başladı. Alınan kısmi kapanma kararı kapsamında yeme-içme sektörü için Nisan ve Mayıs aylarında prim ödemesi yapılacak.

Sigortalı Çalışanlara Destek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, esnafın yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Pandemi sebebiyle tekrar kısmi kapanmanın yaşandığı ülkemizde yeme-içme sektörü şüphesiz en çok olumsuz etkilenen sektör oldu. Bu sektördeki istihdamı korumak ve vatandaşların yanında olabilmek adına 2 ay daha prim desteği verileceği açıklandı. Nisan ve Mayıs ayları boyunca yeme-içme sektöründeki vatandaşlar için prim desteği verilecek. Bakan Selçuk, prim desteğinin yanı sıra sektörde ücretsiz izin kullanan sigortalı çalışanlara da destek verileceğinin altını çizdi.

Ödemeler İŞKUR Aracılığıyla Verilecek

Nisan ve Mayıs ayı boyunca verilecek prim desteği, yeme-içme sektöründeki vatandaşlar için can suyu olacak. Normalleşme desteği almak ve çalışmak zorunda olan tüm işçi ve işverenler için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) destek sağlayacak. SGK ödemeleri gereken ve asgari ücret bazında hesaplanan bu primler Bakanlık tarafından karşılanacak. İşverenlerin bu destekten faydalanabilmeleri için ise çalışanları ile ilgili gerekli bilgileri e-SGK sistemine girmeleri gerekecek. Giriş yaparak tanımlanan çalışan bilgileri kapsamında devlet tarafından verilecek ödemeler işçilere İŞKUR aracılığıyla verilecek.

İlginizi çekebilir...

Yüz Yüze Eğitimle İlgili Son Karar Alındı! Bu Tarihten İtibaren...

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.