Kısmi Kapanma Kararı Kapsamında Yüz Yüze Eğitimle İlgili Nihai Karar Alındı! 15 Nisan Tarihinden İtibaren...

Kısmi Kapanma Kararı Kapsamında Yüz Yüze Eğitimle İlgili Nihai Karar Alındı! 15 Nisan Tarihinden İtibaren...

Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında kısmi kısıtlama kararı alındı. Ramazan ayında 2 hafta boyunca kısmi kapanma uygulanacak. Dükkan, lokanta ya da kafe gibi yerlerin Ramazan boyunca sadece paket servis yapacağı duyuruldu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüz yüze eğitimle ilgili açıklamaları da kamuoyuna duyurdu.

Tam Zamanlı Uzaktan Eğitime Geçildi!

Kabine toplantısı gerçekleştirildikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyuna okulların durumunu da duyurdu. Kabine toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; anasınıfı, ortaokul 8. sınıf ve 12. sınıflar haricinde tam zamanlı uzaktan eğitime geçildi. Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklama sonrasında anlaşılmayan detaylar için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da bir açıklama yapıldı.

15 Nisan 2021’den Sonra Uygulanmaya Başlanacak

Kabine toplantısında alınan kısmi kapanma kararları kapsamında anasınıfı, 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencileri haricinde tamamıyla uzaktan eğitime devam edilecek. Bu yıl sınava girecek olan öğrenciler ise yüz yüze eğitimlerine devam edecekler.

Basın Açıklamasında Neler Var?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yapılan değerlendirmeler sonucunda, yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçişle ilgili bazı yeni kararlar alınmıştır. Buna göre:

  • İlkokullarda tüm sınıf düzeylerinde uzaktan eğitime geçilecektir.
  • Ortaokulların tüm sınıf düzeylerinde (8. sınıflar hariç) tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir.
  • 8. sınıf ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime devam edebileceklerdir.
  • 8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarına, cumartesi ve pazar günleri de dahil, devam edilecektir.
  • Okul öncesi eğitim kurumları yüz yüze eğitime mevcut şekilde devam edeceklerdir.
  • Okullarımızın gerekli hazırlıkları yapabilmesi için yeni kararlar, 15 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren uygulanmaya başlanacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

İlginizi çekebilir...

Kamu Personelleri Nasıl Çalışacak? Kafe ve Restoranlar Kapanacak Mı? Spor Salonları ve Düğünler İçin Hangi Karar Alındı?

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.