Kamu Personelleri Nasıl Çalışacak? Kafe ve Restoranlar Kapanacak Mı? Spor Salonları ve Düğünler İçin Hangi Karar Alındı?

Kamu Personelleri Nasıl Çalışacak? Kafe ve Restoranlar Kapanacak Mı? Spor Salonları ve Düğünler İçin Hangi Karar Alındı?

Normalleşme sürecinde vakaların artmasıyla birlike hükümet tekrardan kısıtlamalara yönelik açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla “kısmi kapanma”nın detaylarını verdi. Peki hangi sektörlere yasak geldi? Kamu personellerinin çalışma saatleri ne oldu?

Kısmi Kapanma 2 Hafta Sürecek

Normalleşme sürecinde vakaların artmasıyla beraber tekrar kısıtlama hareketlerine geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu akşam saatlerinde yaptığı açıklama sonrasında kısmi kapanma duyuruldu. Kısmi kapanma kapsamında yasak saatleri değiştirildi. Önümüzdeki 2 hafta boyunca hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek. Hafta içi günlerde ise akşam 19:00 ile 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı devam edecek.

Şehirler Arası Seyahat Yasağı Geldi

Normalleşme sürecinde açılan seyahatlere tekrardan kısıtlama getirildi. Artık zorunlu durumlarda izin alınmadığı sürece şehirler arası seyahatler yasak. Ayrıca 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşların toplu taşıma sınırlaması tekrar getirildi.

Kamu Personelleri Nasıl Çalışacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan getirilen kısıtlamalardan sektörlerin ve kamu çalışanlarının da nasıl etkileneceğini açıkladı. Kamu personelleri saat 16:00’da mesaisi bitecek şekilde çalışacak. Dönüşümlü ve esnek mesai tekrar uygulanacak. Ayrıca hamile kadınlar, 10 yaşından küçük çocuğu olan kadınlar ve kronik rahatsızlığı olan kamu çalışanları idari izinli sayılacak. Özel sektör firmalarının da bu şartları uygulaması yönünde teşvik sağlanacak.

Esnaflarda Paket Servis Devam

Uzaktan eğitime de devam edileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sektörlere yönelik açıklamalar da yaptı. Kafe, kıraathane, çay bahçesi, spor salonları ve benzeri mekanlar bayram sonrasına kadar faaliyetlerine ara verecekler. Lokanta ve benzeri mekanlar ise Ramazan ayı boyunca paket servis yapmaya devam edecekler.

Kına, düğün gibi geleneksel etkinlikler de yine kısmi kapanma kararı gereği ertelendi. Bayram sonrasına kadar herhangi bir toplu etkinlik yapılamayacak. Otellerde ise sadece kendi müşterileri kalabilecek. Rezervasyon ve benzeri hileler yapılamayacak. Konaklama tesisleri ya da iftar çadırları bu yıl kurulmayacak.  

İlginizi çekebilir...

Emeklilerin beklediği müjdeli haber geldi! SGK-SSK-Bağkur Fark Etmez! 690 TL Ek Ödeme

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.