Emeklilerin beklediği müjdeli haber geldi! SGK-SSK-Bağkur Fark Etmez! 690 TL Ek Ödeme

Emeklilerin beklediği müjdeli haber geldi! SGK-SSK-Bağkur Fark Etmez! 690 TL Ek Ödeme

Emeklilerin alacakları ek ödemeye yönelik yeni bir müjdeli haber daha geldi! SGK-SSK-Bağkur emeklilerine fark etmeksizin ek ödeme yapılacak. TÜED emekli maaşları ile birlikte her ay verilen ek ödemelerin miktarının değiştirilmesine yönelik teklifte bulundu. Peki ek ödeme teklifi ne, ne kadar ek ödeme alınacak?

Her Maaşta Ek Ödeme Veriliyor

2006 yılında kaldırılan vergi iadesinin ardından ek ödeme uygulaması getirilmişti. Ek ödemeler ise emekli maaşlarının yüzde 4’ü oranında ödeniyordu. Böylelikle her ay emekliler maaşlarının yüzde 4’ü oranında ek ödeme alıyordu. Bir yandan da emekli maaşları her Ocak ve Temmuz ayında tekrar zamlanıyor. Böylelikle milyonlarca vatandaş her yıl ek ödeme fırsatından yararlanarak geçiniyorlar.

Emekliler Oranı Düşük Buluyor

Milyonlarca vatandaş emekli maaşının yanında ek ödeme de alıyor. Ek ödemeler ise maaşın yüzde 4-5 oranında hesaplanıyor. Maaşı 1554 TL ve altında olan emekliler yüzde 5 oranında ek ödeme alıyorlar. Maaşı 1554 TL’den fazla olanlar için ise yüzde 4 oranında ek ödeme yapılıyor. Ancak emekliler bu oranların çok düşük ve ek ödemelerin yetersiz olduğunu sık sık dile getirdiği için yeni bir teklif hazırlandı. TÜED yeni bir ek ödeme teklifi hazırladı.

Kabul Edilirse 690 TL’ye Kadar Ek Ödeme Verilecek

Emekliler ek ödemeleri yetersiz bulduğu için bir teklif hazırlayan TÜED, ek ödemelerin yüzde 8-10 oranlarına çıkarılmasını sundu. Eğer söz konusu teklif kabul edilirse emekli maaşlarında artış yaşanacak. SSK ve Bağkur emeklileri için eğer oran yüzde 8 olursa ek ödeme miktarı 276,33 TL olacak. Yüzde 10 olursa da 414,51 TL ek ödeme gerçekleştirilecek. Şu anda emeklilere ödenen en yüksek maaş olan 6.908 TL için de 690 TL ek ödeme fırsatı sunulacak.

Hangi Emekliler Ek Ödemeden Faydalanabiliyor?

Ek ödemeler primli, primsiz, aylık, gelir alanlar için veriliyor. 5510 sayılı Kanun kapsamında yer alan 4C ve emekli sandığı, 4A ve SSK, 4B ve Bağkur, gelir alanlar ek ödemeden yararlanmaya devam edebiliyorlar. Sosyal yardımlaşma ve vakıflar tarafından verilen ödemeler, emekli ek ödemeleri kapsamında değerlendirilmiyor.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum