CHP'li Yalım uyuşturucu batağına dikkat çekti! Meclise taşıdığı önerge AKP-MHP oyları ile reddedildi

CHP'li Yalım uyuşturucu batağına dikkat çekti! Meclise taşıdığı önerge AKP-MHP oyları ile reddedildi

Meclis'te mağdurların sesi olan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, sokakta 'taş', 'kristal' ve 'buz' isimleriyle anılan uyuşturucu madde kullanımının 12-13 yaşa kadar düştüğünü ifade ederek, "Bu uyuşturucuyu 'metamfetamin' denen bu taşı çok sayıda Afganlı ve Suriyeli yabancı uyruklu vatandaşın sattığıyla ilgili elimizde net bilgiler var" dedi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Meclis'te mağdurların sesi oldu. Uyuşturucu kullanım yaşındaki düşüşe dikkat çekti.

CHP'li Özkan Yalım, uyuşturucu kullanma yaşının 13'e kadar düştüğünü söyleyerek büyük bir tehlikeye dikkat çekti. Meclis'te mağdurların sesi olan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, sokakta 'taş', 'kristal' ve 'buz' isimleriyle anılan uyuşturucu madde kullanımının 12-13 yaşa kadar düştüğünü ifade ederek, "Bu uyuşturucuyu 'metamfetamin' denen bu taşı çok sayıda Afganlı ve Suriyeli yabancı uyruklu vatandaşın sattığıyla ilgili elimizde net bilgiler var" dedi.

Özellikle Uşak çevresinde çok sayıda vatandaşın uyuşturucu batağına bulaştığını ifade eden CHP'li Yalım, konuyu TBMM gündemine getirdi ancak Yalım'ın verdiği önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

"ÇOCUKLARIMIZI, GENÇLERİMİZİ BİTİRİYOR"

CHP'li Yalım ise reddedilen önergeyle ilgili, "Çocuklarımızın bu hale düşmesinden dolayı utanç içerisinde olduğumu belirtiyorum. Bu illet özellikle de çocukları hem fiziken hem ruhen bitiriyor, gerçekten bitiriyor. Vatandaşı ne hale getirdiği gerçekten anlatılmaz. Kırmızı ışığı yeşil gibi görüp, gelen büyük kamyonun altına girmek gibi pek çok halüsinasyona neden oluyor. Hatta annesinin babasının altınını çalıp satan, bu illeti almak adına gereken her türlü hırsızlığı yapan gençlerimiz var. Özellikle de küçük çocuklara hırsızlık yaptırıyor" ifadelerini kullanarak tehlikenin ne denli büyük sorunlara yol açacağının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.