Devlet Kesenin Ağzını Açtı! PTT ve ATM’den Başvuranlara Anında 1.300 TL! Elinizi Çabuk Tutun

Devlet Kesenin Ağzını Açtı! PTT ve ATM’den Başvuranlara Anında 1.300 TL! Elinizi Çabuk Tutun

Devlet anında hesaplara yatırmaya başladı! PTT ve ATM’den başvuranlara tam 1.300 TL! Devlet tarafından sağlanan bu dayanaklar arasında anneler için çocuk parası da bulunuyor. Anneler için 1.300 TL’ye kadar ulaşan bu yardım parası anında hesaplar yatırılıyor. İşte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadınlara yönelik yardımlar...

Mayıs 2015 Sonrası Doğan Çocuklar İçin Geçerli

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ana desteklerden birisi de çocuk yardımı ödenekleri. Devlet, çocuk sahibi olmak isteyen aileler için hem tek seferlik hem de ilerleyen dönemler için çocuk parası ödemesi yapmaktadır. Bu ödemelerdeki esas kural ise çocuğun doğum tarihidir. Söz konusu bu yardımdan Mayıs 2015 ve sonrası doğumlu çocuklar için aileler faydalanabilmektedir. Peki doğum parası nasıl alınır, ne kadar ödeme yapılır?

dogum-yardimi-odemeleri.png

Hangi Tutarlarda Ödeme Yapılır?

Mayıs 2015 tarihinden sonra doğan çocuklar için ödenen doğum parasında tutarlar değişiklik göstermektedir. İşte annelerin çocukları için alabilecekleri yardımlar ve detaylar:

  • Mayıs 2015’ten sonra ilk çocuğunu doğuran anneler için 300 TL çocuk parası ödenir.
  • Mayıs 2015’ten sonra ikinci çocuğunu doğuran anneler için 400 TL çocuk parası ödenir.
  • Eğer anneler 3 veya daha fazla çocuk sahibi olursa 600 TL çocuk parası ödenir.

*Yukarıdaki bilgiler ışığında 3 çocuğu olan anneler toplamda 1.300 TL çocuk yardımı alırlar.

ruyada-para-alma-gormek-anlami-ve-yorumu-2.jpg

Başvuru Nasıl Yapılır?

Çocuğa kimlik çıkarma işlemleri esnasında doğum yardımı için başvuru işlemleri de yapılabilmektedir. Bu aşamada yapılmayan başvurular için daha sonra kaymakamlıklar da kullanılabilmektedir. Doğum yardımı sorgulama işlemleri de yine E-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Doğum yardımı ödemelerinin tarihi ise başvuru işlemlerinin tamamlanmasından sonra belirlenmektedir. Mayıs 2015’ten sonra doğan çocuklar için hak sahipleri 1 ay kadar süre içerisinde yardım parasını alabilmektedir.

İlginizi çekebilir...

Emekliye Çifte Bayram! İkramiyeler Açıklandı

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum