Emeklilere 1.000 TL’lik İkramiye Hangi Gün Yatacak? Sonunda Açıklandı...

Emeklilere 1.000 TL’lik İkramiye Hangi Gün Yatacak? Sonunda Açıklandı...

Emeklilere her yıl yatan bayram ikramiyeleri ile ilgili son dakika haberi geldi! Tam 12.3 milyondan fazla SSK ve Bağ-Kur emeklisine 1.000 TL bayram ikramiyesi verilecek. Öte yandan emekli maaş başvurusu yapan vatandaşlar da ikramiyelerini hesaplarında görebilecekler. Peki emeklilere can suyu olacak bu ikramiyeler ne zaman yatacak?

Yeni Emekliler de Faydalanabiliyor!

2018 yılında ilk kez başlanan emekli ikramiyesi uygulaması bu yıl da devam ediyor. Emeklilere önemli bir gelir kapısı sağlayan emekli ikramiyelerinden aynı zamanda yeni emekli olan vatandaşlar da faydalanabiliyor. Bu sebeple emekliler artık sadece zam değil, ikramiye tarihlerini de merak ediyor. İşte yeni emekli olanların da faydalanabildiği Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri...

Beklenen Tarih 10-12 Mayıs

Emeklilik tarihini izleyen süreçte verilecek ikramiyeler belli oldu. Ölüm aylığı ve emekli maaşı arasında değişen oranlarla emekliler yine bayram ikramiyesi alacaklar. 13-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan geleneksel Ramazan Bayramı öncesinde ikramiyeler verilecek. İkramiyelerin verilmesi için öngörülen tarih ise 10-12 Mayıs. Bu kapsamda bu yıl emekli aylığı bağlanan vatandaşların yanı sıra Mayıs ayında emekli aylığı bağlananlar da faydalanabilecekler.

ruyada-para-alma-gormek-anlami-ve-yorumu.jpg

Başvurular Nisan Ayında

Mayıs’ta emekli aylığı bağlanacak vatandaşların emekli ikramiyesi alabilmesi için başvuru yapması gerekiyor. Başvurular ise Nisan ayında yapılacak. Nisan ayında emeklilik için başvuran ve Mayıs’ta emekli aylığı alacaklar iki ikramiyeden de faydalanabilecekler.

Kurban Bayramı ise bu yıl 20-23 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak. Kurban Bayramı ikramiyesinin ise 12-19 Temmuz tarihleri arasında verilmesi bekleniyor.

Kim Ne Kadar Emekli Bayram İkramiyesi Alacak?

  • Ölüm aylığı (%25): 250 TL
  • Ölüm aylığı (%50): 500 TL
  • Ölüm aylığı (%75): 750 TL
  • Emekli: 1.000 TL

İlginizi çekebilir...

Şehit Ailelerine Müjde! Memur Kadrosuna Atanabilecekler

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum