Emekli, Memur ve Memur emeklilerinin yüzü gülecek! Devlet kesenin ağzını açıyor, Aile yardımı ve Temmuz zam oranları

Emekli, Memur ve Memur emeklilerinin yüzü gülecek! Devlet kesenin ağzını açıyor, Aile yardımı ve Temmuz zam oranları

Yakın zamanda hakem kurulu tarafından duyurusu yapılan memur ve memur emeklilerine zam müjdesi artık tüm detaylarıyla ortaya çıktı. Maaşlara ilave olarak zam ve enflasyon farkı müjdesi verildi. Hem memurları hem de memur emeklilerini kapsayacak olan müjde Temmuz ayında yüzde 3’lük bir zamma ek olarak enflasyon farkı da verilecek.

Yakın zamanda hakem kurulu tarafından duyurusu yapılan memur ve memur emeklilerine zam müjdesi artık tüm detaylarıyla ortaya çıktı. Maaşlara ilave olarak zam ve enflasyon farkı müjdesi verildi. Hem memurları hem de memur emeklilerini kapsayacak olan müjde Temmuz ayında yüzde 3’lük bir zamma ek olarak enflasyon farkı da verilecek. En düşük aylık bazında memurda 4.276 (dört bin iki yüz yetmiş altı) TL, memur emeklisinde ise 3.234 TL (üç bin iki yüz otuz dört) olacak.

Memur maaşlarına ek olarak bir de aile yardımlarına olan ücretler için de bir artış olacak.  Yüzde 7,09’luk enflasyon tahminine göre eş yardımları 403 TL’ye, çocuk yardımları (0-6 yaş arası çocukları kapsıyor) 88 TL’ye ve 6 yaş üstü çocuklar için ise 44 TL’ye yükselecek.

Enflasyona göre yardım miktarı artacak

Hakem kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre Temmuz ayında yapılacak olan memur ve memur emeklilerine olan zam, enflasyona göre artış gösterecek. Buna göre kurulun belirlemiş olduğu bu yılın ilk yarısında enflasyon oranı yüzde üç ve yukarısında çıkar ise maaşlara ilave zam olacak. Bu yılın ilk yarısında yüzde 3.71 oranında enflasyon artışı gözlemlendi. Dolayısıyla yüzde 0.71 oranında enflasyon farkı da yardımlara eklenecek.

Temmuz ayı artışının yüzde 4.09 enflasyon farkı sebebiyle yüzde 7 ve üzerine çıkacağı belli oldu. Tahminler doğru çıkarsa en düşük memurlarda aile yardımı olmadan 3.993 TL’den (üç bin dokuz yüz doksan üç) 4.276 TL’ye (dört bin iki yüz yetmiş altı), memur emeklilerinde ise bu rakam 3.020 TL’den (üç bin yirmi) 3.234 TL’ye (üç bin iki yüz otuz dört) yükselecek.

Aile yardımı 581 TL olacak

Memur ve memur emeklilerine gelecek olan maaşlar ile beraber ailelere olan yardımlar da artış gösterecek. Yüzde 7.09’luk enflasyon tahminine göre eş yardımı 403 TL, çocuk yardımı (0-6 yaş) 88 TL ve 6 yaş üstü ise 44 TL’ye çıkacak. Ayrıca 6 yaş altında iki çocuğu olan ve eşi çalışmayan memurlar 581,09 TL alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum